Íme, az Alma válasza a kínai kormány lépésére

Tech Hírek   |   2014.08.10 - 08:11   |   Írta: Pausch Rita   |   829

Az Apple 10 millió jüant (1,6 millió dollár érték) ajánlott fel a múlt vasárnap Kína délnyugati részét, Jünnan tartományt, ért pusztító földrengés mentési költségeihez. A Richter-skála szerinti 6,5 erősségű földrengés régóta a legnagyobb katasztrófa, ami térséget érte. A halottak száma 615 fő, 2400 fő megsérült és 230 000 embert kellett kitelepíteni az otthonukból.

chinadonate

Az Apple rögtön frissítette a weboldalát, hogy a tragédiára reagáljon, és Tim Cook személyesen küldött ki kör e-mailt a cégen belül, hogy az Apple mennyire szeretne segítő kezet nyújtani és megkönnyíteni a térségben folyó munkálatokat. A körlevélből kiderül, hogy  túl az eladásokon, a vállalatnak komoly érdekeltségei vannak az országban. Egyfelől nagyszámú alkalmazottat (6500 fő) dolgoztatnak Kínában és Hong Kongban egyaránt, de a fejlesztők folyamatosan növekvő, nagyobb közössége is itt munkálkodik. Ráadásul az Apple ellátási-lánc nagy része is itt folyik sok gyártó bevonásával, akik ugye az Apple termékek gyártásáért felelnek.

A kaliforniai cégtől egyébként egyáltalán nem idegen a bajba jutottak segítése. Korábban gyakran segítették az amerikai Vörös Keresztet az iTunes áruházon keresztül, mint például a 2010-es haiti földrengéskor vagy a 2012-es Sandy pusztításakor. De 2013-ban már Kínát is támogatták már 50 millió jüannal egy szintén nagy, akkor az északnyugati térséget ért földrengés alkalmával.  

Forrás: Cult Of Mac, 9to5Mac

Kapcsolódó cikk:
Kína aggódik
Az Apple eszközöket betiltották a kínai közigazgatásban


Kommentek megjelenítése