Levédette az Apple a Siri Mac változatát

Tech Hírek   |   2014.08.08 - 20:19   |   Írta: H.A   |   701

siri mac patent help

Már évek óta várunk a Siri megjelenésére asztali gépen is, de eddig semmi kézzelfogható hír nem szivárgott ki, hiába tart az OS X az iOS világa felé.Most viszont az AppleInsider kiszúrta, hogy el lett fogadva az Apple szabadalmi kérelme, amin a Siri látszik asztali környezetben, jelentősen több funkcionalitással.

A szabadalmi kérelem már februárban be lett küldve, és egy évvel ezelőtti átmeneti kérvényen alapult. Lényegében egy olyan rendszert ír le, ami érintésre, kattintásra vagy hangra reagálva aktiválódik és várja a felhasználó utasításait. Amiben egészen különleges, hogy a billentyűzet és egér mellett szimultán is tudja kezelni a felhasználó parancsait, vagyis egyszerre három eszközt használhatunk irányításra.

siri mac patent globe

Sajnos az Apple szokása hogy nagyon izgalmas újításokat évekre előre levédet vagy egyáltalán be sem mutat, de a jogait fenntartja, szóval ez még egyáltalán nem garancia az OS X Sirire. 
De nem kell elkeseredni, mivel ez az egyik olyan funkció amit szinte biztosan megkapunk előbb-utóbb, a késés valószínűleg inkább annak köszönhető, hogy az iOS alatt is kiforratlan még.

Ha viszont végre megjelenik, szerintem lényegesen többet fogjuk használni a gép előtt. Aki folyamatosan Macen végzi a munkáját, annak ez sokat gyorsít az általános funkciók használatában, mint a jegyzetek vagy naptárbejegyzések hozzáadásánál, amit így akár gombnyomás nélkül is elvégezhetünk.

Szerencsére már a magyar diktálás egész jól működik a Yosemite-ben, szóval lehet hogy mire megérkezik az OS X Siri, már érteni fogja a magyar parancsokat is.


Kommentek megjelenítése