Frissül a Gmail iOS alkalmazása, megérkezett a Google Drive támogatás

Tech Hírek   |   2014.07.25 - 21:59   |   Írta: H.A   |   786

Gmail-update-500x394

Hosszú idő elteltével végre újra kiadott egy nagy frissítést a Google a Gmail iOS alkalmazásának. Mostantól közvetlenül a Google Driveba menthetjük a csatolmányokat és innen is lehet őket feltölteni.

Könnyebb a felhasználókat is cserélni, elég csak kilépnünk ha másik fiók leveleire vagyunk kíváncsiak, nem kell hozzá teljesen törölni az adatokat. Kisebb, de szintén lényeges hogy ezentúl a profil képünk is módosítható helyben.

Gyakorlatilag ez nagyon hasonló az Apple által a WWDC-n bemutatott Mail Drop funkcióhoz, aminek segítségével az iCloud fájlokat csatolhatjuk a gyári levelezőprogram mellékleteként. A valóságban ez úgy fog működni, hogy a csatolás közben láthatjuk a fájl tartalmát, mint eddig, viszont a címzett csak egy linket kap az iCloudhoz ahonnan letöltheti.

Ehhez is használhatjuk továbbra is a Gmail fiókunkat, és szerencsére az új rendszerekben nincs olyan probléma mint tavaly a Mavericks és iOS 7 esetében. Biztosan sok felhasználót eltántorított ez a gyári levelező használatától, de az új funkciók miatt, és az eszközre optimalizálástól, hosszabb távon hasznos lehet visszaszokni. A Gmail programja sajnos még mindig nem állítható be gyári alternatívaként, habár lehet az iOS 8 moduláris fejlesztői lehetőségei adnak erre is megoldást, az ősszel majd meglátjuk.


Kommentek megjelenítése