Hamarosan beindulhat a sorozatgyártás

Tech Hírek   |   2014.07.24 - 04:56   |   Írta: Zoltan C   |   707

A Tesla előkészíti kaliforniai üzemét Model X SUV-ok gyártására

Képernyőfotó 2014-07-24 - 6.53.07

Az autógyártó az első SUV-ját készül piacra dobni, a Model X várhatóan 2015-ben érkezik. Az elektromos autógyártó felfüggesztette a termelést a Fremonti üzemében (Kalifornia), ezalatt az összeszerelő üzemet robotokkal szerelik fel a Model X előállítására, illetve hogy felgyorsítsák a Model S szedán gyártását. A gyár felújítása 100 millió dollárba kerül.

"Ez az eddigi legjelentősebb beruházást jelenti az üzem alapítása óta. Lehetővé válik számunkra a nagyobb mennyiségű termelés, így készek vagyunk arra, hogy ugyanolyan mennyiségben gördülhessenek le Model X-ek a futószalagról, mint S-ek" - nyilatkozta a Tesla a Bloomberg részére.

A rendes termelés az üzemben augusztus 4-én folytatódik egyébként.

Tesla szerint a közelgő Model X "az SUV-ok legjobbja egy minivan előnyeivel ötvözve."

Az SUV gyártása várhatóan még ebben az évben megkezdődik, és nagyjából 2015 elejétől lesz megvásárolható. Ugyanakkor tartani szeretné magát a gyártó egy korábbi ígéretéhez, mely szerint idén összesen 35000 S modell fog legördülni a gyártósorokról.

Az elmúlt hónapban a Tesla megelőzte a Toyotát Kalifornia legnagyobb autóipari munkáltatójaként, több mint 6000 ember foglalkoztatásával üzemeiben és egyéb létesítményekben.

Forrás: www.cnet.com

Kapcsolódó cikkek: Az Apple a Tesla felvásárlására készül?

További részletek láttak napvilágot a Tesla-Apple együttműködésről

Tesla S konszept: A képek láttán érthető, ha szeretné az Apple megvenni a céget!


Kommentek megjelenítése