Hét éves az iPhone

Tech Hírek   |   2014.06.29 - 22:40   |   Írta: H.A   |   761

original-iphone

Ma ünnepli az iPhone a hetedik születésnapját, és lassan a nyolcadik iPhone generáció is be lesz jelentve. Habár manapság már nincs akkora különbség a többi gyártó telefonjához képest, mégis az iPhone az ami átformálta a mobilos piacot, és érdemes róla megemlékezni. 

http://youtu.be/wGoM_wVrwng

Az első modellt január 9.-én mutatta be Steve Jobs 2007-ben, a Macworld során a San Francisco-i Moscone Centerben. Majdnem fél évvel később, június 29.-én került a boltokba először az Államokban, elképesztően nagy tömegeket megmozgatva. Olyan áhítattal vártak rá az emberek hogy akkoriban a médiában “Jézus Phone”-ként is hivatkoztak rá. Az első modellek 4 és 8 gigás változatban voltak kaphatóak, 500 és 600 dolláros áron. 

Nálunk hivatalosan csak a következő verzió volt kapható, a 3G így tulajdonképpen a “magyar” iPhone augusztusban ünnepli csak a hatodik évfordulóját.

Ezek a régi reklámok ma már elég viccesen néznek ki, de a sebességet leszámítva tulajdonképpen a lényegi funkciók nem változtak, és épp ezek azok amikre akkoriban szükség volt. 

Az Applenek újra rá kell éreznie a piac igényeire hogy még egyszer ilyet dobjanak. Az iPad megjelenése is ehhez kapcsolódik, habár az szinte magától értetődően született. Ha tippelnem kell vagy az intelligens házak vagy az okos órákkal fognak alkotni, de nem biztos hogy idén látunk ebből valamit.

http://youtu.be/H_xUuf8aYEA

Kapcsolódó cikk: Hol voltál amikor kijött az első iPhone?


Kommentek megjelenítése