Locsolj iPhone segítségével! Rachio Iro okos öntözőrendszer

Tech Hírek   |   2014.06.25 - 13:05   |   Írta: H.A   |   1943

IMG 7915

Ha már az egész lakásunk intelligens és a vízforralót is irányíthatjuk távolról, a kerti locsoló rendszert miért ne?
A TUAW górcső alá vette a Rachio Iro öntöző vezérlőjét, és egész pozitív értékelést kapott.

Egész pofás eszközről van szó, első ránézésre akár egy router is lehetne, viszont a öntöző csövek közelében kell tartani, szóval nem éppen ezzel fogjuk kidekorálni a lakást. Más hasonló rendszerekkel ellentétbe, ezen nincsenek gombot, mindent a mobilos vagy webes alkalmazáson keresztül kell beállítanunk rajta, de épp ez a nagy előnye. 

Az ingyenes programot az App Storeból érhetjük el, és már a képeken is látszik hogy milyen sok részletes beállítás van akár külön zónákra bontva is. Emiatt talán azt is mondhatjuk hogy elég nagy kertek esetén érdemes csak használni, de aki már beköttette a csöveket annak plusz 250 dollár nem akkora kiadás hogy vezérelhesse telefonról is.

Ezt a pénzt akár vehetjük befektetésnek is, ugyanis az átlagos időzítőkkel szemben ez a program figyelembe veszi a növények típusát, az időjárást és a leadott víz mennyiségét az öntözéseknél, szóval hosszabb távon spórolhatunk is vele.

Az Iro itt rendelhető, viszont akinek túl drága, de érdekli hasonló megoldás, az nézze meg ezt az oldalt, egy nyílt forráskódú rendszerről.

 


Kommentek megjelenítése