Tokot nyárra!

Tech Hírek   |   2014.06.22 - 08:48   |   Írta: Pausch Rita   |   609

Korábban írtunk arról, hogy a nyár micsoda kihívásokat tartogathat egy mobil számára a gondatlan felhasználásból következően. Megelőzendő a baj, most egy olyan lehetőséget mutatunk be, amivel bátran neki lehet futni a nyaralásnak, sőt még a téli időszakban, síeléskor is jól jöhet.

catalyst2

A Catalyst iPhone tokok nem teljesen új dolgok, már az iPhone 4-hez is elérhetőek voltak, most viszont a cég nem kisebb partnerre tett szert, mint a neves kiegészítő gyártó, a Griffin. A közösen megalkotott, új vízálló tokok, akár a touch ID használatát is lehetővé teszik, sőt az immár többféle színben elérhető termékek szinte mindenhez hozzáköthetőek, mindenre rászerelhetőek kezdve a kocsi műszerfalával, a bicikli kormányon át egészen a saját csuklónkig.

catalyst3

Ami a készülék védelmét illeti, természetesen ott is jeleskednek. Kb. 2 méteres magasságból történő esést is kibírnak, csak úgy, mint egy 5 méteres vízalámerülést. Tudom, hogy ezek a számok nem tűnnek elsőre óriásinak, de azért ha jól belegondolunk, hogy milyen fizikai erők hatnak ilyen esetekben is a készülékeinkre és, hogy hobbiszintű sporttevékenységeink során ez mennyire elegendő lehet, akkor hamar rájövünk, hogy nem is rossz adatok ezek. Különösen nem rossz adatok, ha az egyéb híres gyártókéval összevetjük őket, ahol általánosan csak 2 méteres merülést bírnak a tokok.

A külcsín szempontjából is elég jól vizsgáznak, hiszen az anyag tapintása nem csak kellemes, de jól meg is marad a kézben, nem olyan csúszós, mint az sokszor előfordul vízálló tokoknál. A töltő és a fülhallgató csatlakozást ügyesen letakarták, viszont úgy tették, hogy hozzáférhetőek legyenek a tok eltávolítása nélkül is.

A korábban említett funkció, a Touch ID használatának a lehetősége, szintén nagy dobásnak számít, mert nem nagyon vannak vízálló tokok, amik képesek erre. Valamint használt közben azért is szerepelnek jól, mert a csengőhangokat is tökéletesen hallhatóvá teszik és hívás közben sem rontják a hangminőséget. Szintén a használattal kapcsolatos nagy pozitívum, hogy sok kiegészítő is kapható hozzájuk, ami a különféle sportoknál jó szolgálatot tesz, tehet. Mindezek mellett pedig a 65 dolláros áruk, ha nem is olcsó, de ár-érték arányban legalábbis nem rossz.

Általában a vízálló tokokra jellemző, hogy vastagok, szilárdak, nehezek és a legtöbben csak akkor használják őket, ha olyan körülmények közé kerülnek, ahol tudják, hogy kelleni fog. Míg a Catalyst új tokjai akár mindennapos használatra is kitűnőek, nem kell hozzá extrémsportolónak vagy szörfösnek lenni, hogy valaki megvásárolja. Tökéletes választás lehet kisgyerekes szülőknek, olyanoknak, akik gyakran és sokat vannak víz közelben és nem örülnének, ha hirtelen baleset érné a készüléküket. Ráadásul a kissé férfias külsejű védőtokok ebben az esetben a nőknek is kedveznek a színek tekintetében. Kijelenthetjük, hogy a dizájn teljesen támogatja a mindennapi használatot, mert kifejezetten jól néznek ki, sőt még valamelyest teret is hagynak a készülék eredeti stílusának.

Alább a videón egy olyan felvételeket nézhetünk meg, amit a tokkal bevont iPhone készülékkel vettek fel:

5m Waterproof. Adventure Ready. Everyday. from Catalyst Waterproof on Vimeo.


Kommentek megjelenítése