Megújul a Skype

Tech Hírek   |   2014.06.10 - 06:03   |   Írta: Pausch Rita   |   728

Bár néhány éve még a Skype volt az üzenetküldők legmenőbbje, mostanra, hogy itt vannak a különféle üzenő alkalmazások az okos készülékekre a WhatsApp-tól a Viberen át a Facebook Messenger-ig, a mobilkommunikáció terén szép lassan veszített jelentőségéből. Persze még most is sokan szeretik és használják, talán épp ezért is fogalmazódhatott meg a megújulás gondolata a Microsoft tulajdonában álló üzenetküldőnél.

skype1

Jövő héten meg is érkezik az App Store-ba a Skype 5.0 verziója iPhone-ra és iPod touch-ra. A megújult külső egyszerű és tiszta lesz. A Skype egyik hátrányának tartották eddig a többi üzenő programmal szemben, hogy kicsit bonyolultabb a használata, de most ezt a csorbát is kiküszöbölik. A könnyű használat mellé nagy, színes gombok érkeznek, a felület pedig könnyebben elérhető és jobban kezelhető lesz. Úgy tűnik ez az iOS-hez készült app eléggé hasonlít a jelenleg Androidon és Windows Phone-on futó változatához.

skype2skype3

Az új változatban könnyebb mozdulatokkal válthatunk a beszélgetések vagy akár a kontaktlisták között is. Ugyanis már a kontaktlistán belül is lesz csoportosítási lehetőség: teljes lista, legutóbbi kontaktok és kedvenc kontaktokra osztva. Illetve egyszerűsödik a beszédablakok közötti váltás is. Az új változatban már lehet küldeni és fogadni is offline üzeneteket.

Szintén új jelzésrendszer mutatja majd a beérkező üzeneteket, beúszó, majd eltűnő jelzések formájában anélkül, hogy teljesen megszakítaná a pillanatnyi tevékenységünket.  A gyors gombok szintén segítik, valamint nagyban megkönnyítik a navigálást, és ezzel javítják a felhasználói élményt.

Nagy hangsúlyt fektettek arra is a fejlesztők, hogy gyorsabban működjön az alkalmazás, valamint, hogy több eszköz használata során hamar szinkronizálódjon, és véletlenül se kelljen egy azon üzenetet újraolvasni egy másik készüléken is.

Természetesen a fejlesztők már előre gondolnak és készülnek az iOS 8-ra is, így a későbbiekben majd az erre érkező verzióra, valamint widgetekre is lehet számítani. A jövő héten megjelenő Skype 5.0 egyelőre csak iPhone-ra érkezik, de a 9to5mac.com forrása szerint már dolgoznak az iPad verzión is. Kíváncsian várjuk.

http://youtu.be/I8kQplrFvEk


Kommentek megjelenítése