Az Apple szerint a napé a jövő

Tech Hírek   |   2014.05.22 - 05:55   |   Írta: Máté Gergő   |   621

Az Apple új szabadalmat rögzített, amely megnyitja az utat a jövő napenergiával működő mobileszközei előtt. Ezen lenyűgöző tervezet szerint a mobilkészülék rendelkezne egy napenergia befogadására alkalmas tömbbel, méghozzá abban a rétegben, amely magába foglalja az érintőkijelzőt. Emellett a kijelző flexibilis lenne annak érdekben, hogy megfelelő mennyiségű helyet spóroljanak a folyton karcsúsodó elektronikus eszközökben.

solarp

Az új szabadalom egy korábbi meglévőt egészít ki: ez érintés érzékeny felületekről szól, melyek nem rendelkeznek kijelzővel.

Egy másik verzió szerint a napelemes tömböket nem az érintő kijelzőhöz építenék, hanem a fény elvezetésével működnének. A mobil eszközök ebben az esetben nyílásokat és optikai kábellel történő elvezetési megoldásokat tartalmaznának.

Ezek kulcsfontosságú technológiának számítanak abban az esetben, ha az Apple valóban napenergiával működő iPhone-t és iPad-et szeretne gyártani.

Valójában a hatalmas felbontású kijelzők mellett egyelőre nem valószínű a kizárólag napelemmel működő iOS eszközök érkezése. Viszont az ilyen irányú kutatások könnyen hozzájárulhatnak egy hibrid, akkumulátorral és napelemmel is ellátott mobilkészülék vagy tablet fejlesztéséhez, ami némileg javítana az eszközök üzemidő élettartamán.


Forrás: techcrunch.com


Kommentek megjelenítése