Alternatív iPad javítási módszerek: kalapáccsal! [Videó]

Tech Hírek   |   2014.05.15 - 16:31   |   Írta: H.A   |   765

Pár hónapja megkeresett egy nagyon kedves ismerősöm, hogy a gyerkőce elejtette a karácsonyra kapott iPadet és az óta az iPadnek nem nagyon van képe, ha van akkor is olyan mintha nem minden szín lenne rajta gyakorlatilag élvezhetetlen. Elhozta nekem is, hogy szemügyre vegyem a dolgot és nekem első ránézésre LCD hibának tűnt, ami egyértelműen az esésnek köszönhető.

Kepernyofoto 2014-05-15 - 18.29.57
Ha maszekban szeretné megcsináltatni valamelyik iSzervizben 30-35.000Ft, de mint tudjuk nagyon problémás szétszedni a készüléket és ez után valami utángyártott Kínai csoda LCD kerül bele vagy is soha nem lesz már olyan mint az eredeti. A másik verzió a javításra, hivatalos Apple szerviz ahol cserélik a készüléket ami durván 60-65.000Ft, de így egy új iPad 2 kapna vissza a gyerek. Sajnos első körben mind a két opció nagyon drágának tűnt és parkoló pályára került  a javítás, az iPad a kocsim vezetőülésének a hátulján lévő zsebben végezte.
Pár hét csend után a tulajdonos felhívott, hogy adjam vissza nekik az iPad-et majd szólnak, ha össze jött a javításra a pénz és visszatérünk rá.
Néhány napja kaptam töle a FaceBook-on egy egy üzenetet, hogy sikerült megjavítaniuk az iPad-et és a lehető legolcsóbb módon, egy fillért sem fizettek érte.
A következő történt a kis srácnak átjött egy haverja akinek szintén volt egy iPad-je és elkezdte keresni a  másikat, gondolta jó lenne együtt játszani a két iPad-el. Itt aztán kiderült, hogy a kis barátja elejtette az iPad-et és azóta nem használja mert nem nagyon működik élvezhetetlen a kép.
No és itt jött a svédcsavar, a vendég legény előállt a dologgal, fel kell tölteni az iPad és újra el kell ejteni mert ő ezt látta már valahol. Az iPad azóta hibátlanul működik és egy kis kereséssel az interneten találtam valami hasonlót, itt egy kalapáccsal javítják a színproblémát. Ha valakinek sikerül még valami hasonló alternatív módon iPhone-t vagy iPad-t  megjavítani küldje el nekünk és mi megosztjuk az oldalon.

A fent leírtakat mindenki csak saját felelősségére csinálja, a HasznaltAlma weboldal semmiféle felelősséget nem vállal a javítás miatt keletkezett sérülésekért.

http://youtu.be/xWmK2Id4X84


Kommentek megjelenítése