Mi lesz a Beats felvásárlásából?

Tech Hírek   |   2014.05.11 - 17:28   |   Írta: H.A   |   726

Apple-Beats

Anti-Apple vasárnapot tartunk, és sajnos az az igazság, hogy nem nehéz mostanában fogást találni a cégen. A Beats felvásárlása az egyik legjobb példa az utóbbi idők fura döntései közül. Persze amint kikerültek a netre a hírek, minden Apple orientált weboldal indokokat keresett a helyzet magyarázatára, de végső soron itt is csak arról van szó ami minden más 21. századi cég esetében: a konkurencia felvásárlása. Ettől függetlenül sokkal hasznosabb cégekbe is fektethettek volna, szoftveres vagy inkább technológiai vonalon, mégis a zenei szolgáltatása miatt került a Beats az Apple kezébe.

Ameddig a HTC nem került szorosabb kapcsolatba Dr. Dre-vel addig a Beats alapvetően az Apple stílusával párosult, ha okostelefonokról volt szó. Ugyan az a felső közép kategóriás túlárazott termék. Persze ha egy Beats fülest vesz valaki nem fog nagyot csalódni, de ennyi pénzért sokkal minőségibb hangzást is kaphat, kevésbé dekoratív illetve kevésbé felkapott márkáktól.
Ugyan ez az elgondolás az Apple-re is igaz, viszont ha nem csak a szolgáltatás miatt történt a felvásárlás, lehet egy olyan fúziós termék kerülhet a piacra, ami a két márka miatt óriási árazással lesz ellátva, mégis a középszerűségen várhatóan nem lesz javítva.

Ettől szinte teljesen független, de a brand fenntartására és a középszerűségre szintén egy kiváló példa a tavalyi WWDC nyitófilmje. Az elképesztően hangulatos kinetikus tipográfiában többször is arra utal az Apple hogy folyamatosan tökéletesítik a termékeiket ameddig teljesen hibátlan dolgot hoznak létre, mégis az iOS 7 a mai napig tele van ismert hibákkal.
Ezek olyan dolgok amiket egy Apple fannak is el kell ismernie, persze legalább egy megfelelő színvonalat minden termék biztosít.

Kapcsolódó cikk: Kész milliárdokat fizetni az Apple a Beatsért


Kommentek megjelenítése