Anti-Alma cikk

Tech Hírek   |   2014.05.11 - 09:09   |   Írta: Pausch Rita   |   1759

antialma0Sokadszorra kapom a kritikát ismerősöktől, hogy olvassák a cikkeimet, de Apple termékekkel kapcsolatos oldal ide vagy oda, szívesen olvasnának nem csak az Almáról… Ilyenkor pislogok és azon gondolkodom, hogyan is lehetne úgy írni a Használtalmán az Apple-ről, hogy nem róla írok.

Ma, kitekintve az ablakon, egy hat munkanapos hét egyetlen esős pihenőnapján arra gondoltam, hogy megkísérlem a lehetetlent. Ha nem vele, hát ellene! Bár alapvetően nincs így, de igyekszem mára Apple ellenes bőrbe bújni és egyetlen napra szembehelyezkedni a csillogó fehér, futurisztikus, minimál stílusú világ egészével a cikk végére pedig eljutni a drámai VÉGhez.

Anti-Apple tények

Lássunk néhány szempontot a teljesség igénye nélkül!

Az Apple termék pökhendi: Nem áll szóba rendesen a Windows rendszerrel. Csak saját berkein belül lehet értelmes működésre bírni. Ha nagy kegyesen hajlandó együttműködni mégis a Windows-sal, akkor is csak a saját illesztő szoftverén az iTunes-on keresztül teszi. Bizonyos programok, mint a Pages és Keynote file-ok egyáltalán nem állnak szóba a Windows rendszerrel, ha erre lenne szükség, a konvertálással pedig elveszítik a lényegüket. Ráadásul fizikailag is elkülönülnek a készülékek, hiszen nem lehet akármilyen csatlakozót használni hozzájuk.

Az Apple termék drága: Az Apple termékek ár-érték aránya kifejezetten rossz. Egy más, kevésbé sikkes márka ugyanolyan felszereltségű termékei (pl. laptop) megdöbbentően olcsóbbak és gyakran hosszabb garanciával is rendelkeznek, mint az almák.

Az Apple termék sznob: Egyfajta életérzést is közvetítenek ezek a szépen formált készülékek, amik ugyan már a világon rengeteg embernek vannak, és ezáltal szép lassan egyáltalán nem kirívóak, sőt kissé kezdenek hétköznapivá lenni, de még mindig bedőlünk annak, hogy különlegessé válhatunk általuk a céget körüllengő egyfajta arisztokratikus beállítottság miatt.

Az Apple termék olyan, amilyen: Az Apple cuccok egyáltalán nem szabhatóak személyre. Megválaszthatjuk, hogy feketét vagy fehéret, kiválaszthatjuk a háttérképet és vehetünk egyéni tokokat, vagy matricát rájuk. Ennyi.

antialma1 

Kiút az App Store-ból…

Mi, Apple használók, néha azt gondoljuk, hogy az App Store-ban minden gondunkra akad megoldás. Letöltünk magazinokat, könyveket, különféle technikai segítségeket kezdve a zseblámpától a szintezőig, horoszkópot, híralkalmazásokat, időjárás figyelőket, fitnesz alkalmazásokat, játékokat néha még gyerekeinknek is. Közben pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni az iPhone és iPad készülékbe merülve, hogy számtalan dolog mégsem kapható az App Store-ban.

Erre hívja fel a figyelmünket három „Hyper Island” diák is, akik egy matricát terjesztenek a közösségi médiumok segítségével és már egy teljes mozgalom kezd kibontakozni: „Not available on App Store” (Nem érhető el az App Store-ban) címmel. A matricák megvásárolhatóak, illetve házilag is elkészíthetőek, aztán bárhol szabadon el is helyezhetőek. Naponta rengeteg felragasztott matricáról készült fénykép érkezik a kreatívokhoz, akik a különféle közösségi oldalakon közzéteszik a legjobbakat.

 antialma2

Végső megsemmisítés

A legszélsőségesebb részhez érkeztünk az Apple tekintetében. Mert bármilyen szépek és örökké tartónak tűnnek is ezek a készülékek, valójában ugyanolyan múlandóak és törékenyek, mint az az idő, amit előttük ülve és véletlenül sem munkával foglalatoskodva eltöltünk.

antialma3

Szóval bár nem buzdítanák senkit, hogy eljusson addig, ami az alábbi videóban történik, de azért mindenki tudja, hogy az iPad-et és az iPhone-t is össze lehet ám hajtani, ha erősen próbálkozunk vele…

 

(videó)

http://youtu.be/L3tVJeEWkbQ

 

Egyébként pedig érdemes mindent kellő kétkedéssel fogadni. Sok itt leírt dolog azért nem csak az Apple cég magatartásából, a termékekből vagy a márka által közvetített stílusból fakad, hanem nagy részben a felhasználói magatartásból is. Tehát lehet, hogy mégsem az Almával van (csak?) a baj!

Kapcsolódó cikk: 5 ok, amiért utálják az iPhone tulajdonosokat


Kommentek megjelenítése