Hogyan hozzuk elő a Control Center-t ha útban van a billentyűzet

Tech Hírek   |   2014.05.10 - 15:34   |   Írta: H.A   |   679

ios-keyboard-control-center

Először is kezdjük azzal hogy tisztában vagyok vele hogy ez nem a világ legnagyobb problémája, és a legtöbb ember valószínűleg csípőből ki tudja nyitni a Control Center-t ha felette billentyűzet ha nincs.

Viszont a TUAW tegnap erről leközölt egy rövid cikket, és én már határozottan belefutottam ezzel kapcsolatos problémákba, szóval úgy gondoltam megosztom a spontán megoldásokat.

Akinek eddig nem tűnt fel, a probléma onnan ered, hogy ha fel akarjuk húzni alulról a beállításokat miközben éppen ott a billentyűzet is, van hogy azon érzékeli csak a lenyomásokat, esetleg szóközöket írunk be vagy több karaktert is véletlenül.

A dologban az a vicces, hogy nem a TUAW megoldása a legpraktikusabb, hanem a hozzászólók között található meg az igazán király megoldás, mégis megosztom az eredeti cikk lényegét is:
Tehát szerintük ha a billentyűzet elől van, nyomjuk meg kétszer a home gombot, hogy a multitask nézetet hozzuk elő, és ha ott húzzuk fel a beállításokat akkor biztosan nem akadunk bele semmibe. Persze ez megoldja a problémát, de köztudott hogy a home gombok idővel egyre gyengébben működnek, ezért érdemes minél kevesebbet használni.

A hozzászólások között a sokkal logikusabb válasz az volt, hogy szimplán húzzuk hosszan az ujjunkat a kijelzőn, addig ameddig a billentyűzet fölé nem érünk, így azt nem írásnak érzékeli, hanem csak a felfelé irányuló húzásnak.

Nekem teljesen bevált, biztos akad még akinek ez hasznos tipp.


Kommentek megjelenítése