Korner, az elérhető otthonvédelem

Tech Hírek   |   2014.05.06 - 04:36   |   Írta: Zoltan C   |   948

Kicsit az almától távolabbi vizekre evezve - de az okos cuccoktól azért nem túl messze - bukkantunk erre az izgalmas kütyüre, amit most röviden be is mutatnánk.
Képernyőfotó 2014-05-06 - 6.33.41
 
A Korner alapvetése, hogy legyen olcsó, egyszerű, könnyen használható. Ezt pedig teljes mértékben hozza is a Korner. Nem áll másból, mint egy letöltendő app - iOS-re és Androidra érhető el -, egy feltapasztható érzékelő és egy a routerbe csatlakoztatandó Ethernet hardverkulcs. Működése rendkívül egyszerű, amikor a feltapasztott kis érzékelő az ajtó vagy az ablak - attól függően hova szereltük természetesen - mozgását érzékeli, kommunikál a routerrel és telefonunkra már meg is érkezik az értesítés egy esetleges illetéktelen behatolásról. Magából az appból egyből szólhatunk egy barátnak, szomszédnak vagy akár a rendőrséget is hívhatjuk, ha jelzett a készülék.
 
Jóllehet a mágneses, okos biztonsági kapcsolók nem számítanak újdonságnak, de Korner az első aki olcsó és egyszerű, mindössze kettő alkatrészből álló kialakítást kínál. Továbbá az érzékelő formája és színe remekül tud illeszkedni a környezetbe és az eleméről is elég három évente gondoskodnunk.
 
Indulási akcióként különösen jó az ára, most mindössze 100 dollárért kaphatunk három érzékelőt és a hardverkulcsot. A kampány végeztével darabja lesz 59 dollár, de lesz 39 dolláros éves szolgáltatási díj is.

Korner - Home Security: indiegogo

 



Kommentek megjelenítése