Selfie-gép

Tech Hírek   |   2014.04.21 - 07:49   |   Írta: Pausch Rita   |   2341

Úgy tűnik a selfie őrület tovább gyűrűzik és forradalmasítják az önfotózást. Na jó, nem. Inkább bizonyos pihent, de ugyanakkor nagyon kreatív elmék agyára kezd menni...

selfie1

Az iStrategyLabs, digitális ügynökség fő profilja az online közösségi média. Mivel a selfie erőteljesen kötődik a közösségi médiához, valószínűleg így pattant ki a fejükből az a fura ötlet, hogy elkészítik az első selfie-gépet. Így kényelmesen, kicsavarodott pózok nélkül készíthetőek a jobbnál jobb beállítású képek. Nincs több túl nagyra sikerült orr, túl magas homlok, vagy lemaradt arcrészek. Az otthoni selfie műfaj felemelkedik! (Vagy inkább nem.)

A S.E.L.F.I.E., azaz „The Self Enhancing Live Feed Image Engine” (Az Önhangsúlyozó Élőképes Fotó Gépezet), valójában egy tükör. Méghozzá egy speciális kétoldalú, ami egy egész gépezetet rejt magában.

Csak megállunk előtte a padlón egy műanyag körrel megjelölt helyen és már be is élesítettük a „gépezetet”. Ekkor már mosolyoghatunk is, ugyanis a tükür mögött a dobozban elhelyezett MacMinin fut egy arcfelismerő szoftver. Kigyulladnak a LED-ek, jelezve, hogy a szintén háttérben tevékenykedő Arduino is teszi a dolgát és a visszaszámlálás megindult. Egy jelképes vakuvillanás jelzi, hogy a fotó kész és a szerkezet már önmagától löki is fel a kész művet a Twitterre.

Azon persze nincs mit csodálkozni, hogy a gép sorozatgyártása nagyon kétséges. Kicsit olyan érzésem volt a bemutatót nézve, hogy sok hűhó a semmiért. Valószínűleg ez is csak egy őrült selfie-ötlet marad.

 

SELFIE Mirror from iStrategyLabs on Vimeo.


Kommentek megjelenítése