Most már mindenki 64 bites processzort akar

Tech Hírek   |   2014.04.18 - 18:38   |   Írta: Zoltan C   |   566

Miután tavaly, az Apple először használt 64 bites processzort egy mobiltelefonban, a mobilpiaci szereplők mindent megtesznek a felzárkózás érdekében - tudjuk meg Mark Liutól.

Screen Shot 2014-04-18 at 20.38.22

Mark Liu nem más mint a taiwani illetőségű TMSC társ vezérigazgatója, amely cég, piacvezető a fogyasztói elektronikai cégek beszállítói közt.Mark Liu tapasztalatai szerint az elmúlt hat hónap nem szólt másról az Apple versenytársainak körében, mintsem a 64 bites rendszerre való áttérésről. A Qualcommot például szemmel láthatóan meglepetéskén érte az Apple tavaly szeptemberi bejelentése, így rohamtempóban be is jelentették egy 64 bites chip érkezését 2015 környékére. Egy másik nagy gyártó a MediaTek is tett hasonló bejelentést, ők már az év végére ígérték a megjelenést.

Liu cége jelenleg hatalmas megrendeléseket kap mobilokban használatos chipekre, idei második negyedévre kiugróan magas számban. A cég növekedését mutatja, hogy egy év alatt 4600 mérnököt és 2000 operátort vettek fel, akiket két gyárkomplexumban helyeztek el. Állítólagosan a TMSC lesz a befutó az Apple legújabb, A8 elnevezésű chipjére is. Érdekesség, hogy ugyan a Samsung most az Apple legnagyobb processzor beszállítója, egy a TMSC-vel kötendő potenciális szerződés mégsem jelentene teljes elszakadást a Samsungtól. Liu egy interjúban utalt rá, hogy a Samsunggal is igen jó viszonyt ápolnak, és a dél-koreaiak is részt vennének a következő Apple chip fejlesztésében.


Kommentek megjelenítése