Redditen faggaták az Office for iPad fejlesztőcsapatát

Tech Hírek   |   2014.04.09 - 11:25   |   Írta: Zoltan C   |   537

Az Office for iPad marketing kampányának folytatásaként a szoftver fejlesztőcsapatától szabadon lehetett kérdezni a Redditen. A kérdezők elsősorban a Word, Excel és PowerPoint iPad verziói mögötti fejlesztői munka hátteréről érdeklődtek. Eléggé komolyan veszi a népszerűsítő kampányt a Microsoft, belsős fotókat osztottak meg a kérdezőkkel, sőt Steve Ballmerről is szó esett.

xbozn51-2-2

Érdekes dolgokra következtethetünk a csapat válaszaiból, például arra, hogy ugyanaz a csapat felel az Office Mac verziójáért is. Az egyik kérdező azt szerette volna, hogy ugyan kérdezze már meg az iPad csapat a Macért felelőseket, hogy mikor készül el a Mac verzió frissítése, erre pedig a következő választ kapta: "hát igazából mi vagyunk az Office for Mac csapat is egyben.

"Egy élelmes redittes pedig arra volt kíváncsi, hogy a Microsoft új iránya mennyiben köszönhető a vezetőváltásnak - Steve Ballmert nem régiben váltotta Satya Nadella a cég élén. A csapat ezt a felvetést cáfolta, kijelentve, hogy a projekt feletti döntés már jóval Satya érkezése előtt megvolt. Egy másik fejlesztő Steve Jobsot idézve kifejtette, hogy "a részletek igenis számítanak, megéri kivárni amíg tökéletes lesznek" - reagálva a fejlesztés hosszúsága körül kialakult elégedetlenkedésekre. Továbbá igyekeztek kihangsúlyozni a csapat tagjai, mennyire büszkék arra, hogy az Apple elsőre, mindenféle akadékoskodás nélkül jóváhagyta az applikációkat.

Na de mit válaszoltak, a talán mindenkit legjobban foglalkoztató kérdésre, nevezetesen: miért fizetne valaki az Office 365-ért, ha van iWork ingyen? Természetesen a Microsoft csapata szerint nincs is jobb üzlet a 100 dollár/év Office 365 Home prémium előfizetésnél. Hiszen elérhetjük az Officet 5 különböző PC-n vagy Macen vagy tableten, mindig naprakészek vagyunk, 20 GB-os OneDrive tárhelyet kap a családunk 5 tagja és jár még 60 percnyi ingyen Skype telefonálás. Én azt mondom, döntse el mindenki maga, hogy ez megéri-e.

A másik népszerű kérdés az Office 365-ért valóban fizető emberek számát illette. A válasz így szólt: "Őszintén és komolyan mondhatjuk, hogy rengeteg előfizető van. Nem tudunk most konkrét számokat mondani, rengeteg app O365 fiókkal lett aktiválva és használatba véve. Továbbá az App Storeban lévő kommentek között rengeteg érinti a szerkesztési lehetőségeket, ezeknek az embereknek pedig kell, hogy legyen O365 fiókja, mert csak így érhetik el a szerkesztési funkciókat."

Végül lássuk, mit szóltak a csapat tagjai ahhoz, amikor azt kérdezték tőlük, hogy nem érezték-e magukat árulónak a Microsofttal szemben: "Amikor anno beküldtem az önéletrajzomat a Microsofthoz, akkor abban az állt, hogy Windows, Unix és OS/2 applikációk fejlesztésén dolgoznék szívesen. Aztán azzal bízott meg a Microsoft, hogy a Word Macintosh verzióján dolgozzak, és azóta is tulajdonképpen Macre fejlesztek. Szóval, kvázi Maces figura lettem, de a Microsoft miatt. Ha én ettől most árulóvá váltam, akkor az a Microsoft hibája." A csapat egy másik tagja pedig így reagált a felvetésre: "Ez az idézet Satyától összefoglalja amit érzek: '...teljes mértékben elkötelezettnek érezzük magunkat aziránt, hogy alkalmazásainkat olyanná tegyük, amire a felhasználóink azt tudják mondani, micsoda remek platformokon átívelő termék ez. Nekünk az a filozófiánk, hogy kiterjedjünk mindenre, ahol a felhasználóink megtalálhatóak. Én úgy gondolom, hogy ez nem kompromisszum. Ez a realitás.' Szóval úgy érzem a munkám most van leginkább összhangban a cég elképzeléseivel."

Úgy tűnik, ugyan Ballmer leokézta az Office for iPad projektet, mégis Saty Nadella az, aki tényleg szívügyének tekinti, hogy minél több platformon eljussanak a felhasználókhoz. Az is beszédes, hogy Satya ennek a fejlesztőcsapatnak ekkora szabadságot engedett ezen a kis "kérdezz-felelek" alkalmon. Akit érdekel a teljes Reddit poszt, az itt böngészgetheti: http://www.reddit.com/

HasznaltAlma.hu

Kapcsolódó cikkek: Microsoft Office for iPad áttekintés

Ingyen Office 365 iPadre!

12 óra alatt a csúcsra tört az Office




Kommentek megjelenítése