Fejtörést okoz az Apple számára a nagy iPhone

Tech Hírek   |   2014.04.01 - 20:38   |   Írta: Máté Gergő   |   441

Meggyűlt a baja az Apple-nek az 5.5 inch-es okos telefon gyártásával a Reuters értesülései szerint. Reiji Murai szerkesztő arról írt, hogy míg a cupertinoi cég a 4.7 inch-es iPhone kiadásához minden feltételnek eleget tudott tenni, addig sajnos a nagyobb változattal kapcsolatban problémák merültek fel.

iphone-6-concept-photo-12

Könnyen meglehet, hogy az 5.5 inch-es kijelző gyártása hónapokat fog csúszni.

Köztudott, hogy az iPhone viszonylag kis méretű okos telefon, az 5 és 5S alig 4 inches, viszonyításképpen a HTC „mini” változata 4.3 inch-es és a legtöbb Android-os készülék 4.7-5 inch nagyságú kijelzővel rendelkezik. A Samsung külön kategóriát teremtett a „phablet-ekkel” (a phone és a tablet szó összevonásából) ami 6 inch-es eszközöket takar. Ez azok számára lehet nagyszerű döntés, akik nem engedhetnek meg maguknak külön telefon és tablet vásárlást (és persze azok számára is alternatívát nyújthat, akik nem akarnak egyszerre két eszközt magukkal cipelni).

Teljesen logikus lépés az Apple-től, hogy 4, 4.7 és 5.5 inch méretű iPhone-okat ad ki. Ezek után pedig a 11, 13 és 15 inch-es laptopok következnek.

Egyelőre nem tudni, hogy a Murai által előre jelzett késés mit jelent pontosan: lehetséges, hogy egészen addig várnunk kell az 5.5-ös iPhone-ra, ameddig a kijelző megjelenítése tökéletessé nem válik. Persze az is elképzelhető, hogy a 4.7 inch-es változat után érkezne, ami azért szokatlan lenne. Esetleg korlátozott számban debütál csak a 4.7 inch-es iPhone érkezésekor.


Kommentek megjelenítése