Vasárnapi tokolás (DIY)

Tech Hírek   |   2014.03.30 - 16:57   |   Írta: Pausch Rita   |   2261

Bár mostanra az Apple is szélesebb iPhone palettával „kényezteti” a  vásárlókat, mint korábban, de azt talán mások is elismerik, hogy annyira egyedinek nem nevezhetnénk a készülékeket. Így sokan a védelmet is szolgáló tokokat hívják segítségül, hogy kicsit egyedibbé tegyék telefonjukat.

Elképesztően sok féle iPhone tokot lehet kapni az összes típushoz, olcsóbbat és drágábbat is, kinek, kinek ízlése szerint. Azonban van-e valakinek igazán egyedi tokja? Nem lehetetlen, de néha igencsak borsos ára van a különlegesebb daraboknak. Hacsak saját kezűleg neki nem állunk, mert így biztosan nem „jön” szembe. Sőt, ahányszor kézbe vesszük, átélhetjük a diadalérzést, hogy igen, ez saját készítésű.

Elég merészek vagytok egy ilyen projekthez? Egy vasárnap délutánnál nincs is alkalmasabb időpont a kreatív és jó, vagy akár kevésbé jó kézügyességű hölgyek (urak?) számára, nekiállni és felidézni a régi technika órákat. A nosztalgia tevékenységhez mutatnék pár ötletet.

diy1

1. A legegyszerűbb a nyomtatót és egy ollót segítségül hívni. Mindenki barátja, Google, segítségével kiválaszthatjuk a képet, amit szeretnénk hátlapnak, nyomtatás, egy kis ügyeskedés a kivágással, egy átlátszó tok és máris kész a bármikor cserélhető hátlap. Lustábbak kivághatnak újságból, térképből vagy fényképekből is. A precízek „guglizhatnak” maguknak kivágó sablont, a kevésbé precízek elég, ha körberajzolják a telefonjukat.

diy2

2. Szintén a pofonegyszerű kategóriába tartozik a színes cellux bevetése. Ezek kaphatók hobbi- és írószerboltokban. Bármilyen nem csúszós felületű tok megteszi bevonni ragasztószalaggal, ha előtte alkohollal alaposan letisztítottuk. (Mármint a tokot!)

diy3

3. Még mindig a fél órás megoldásoknál tartunk! Elő a körömlakkot a fiókból! Igaz, hogy így csak egy tokot készíthetünk és ehhez a szilikon felület nem alkalmas, de egy kemény tokon simán szabadjára engedhetjük a fantáziánkat.

diy4

4. Ennek a megoldásnak a B verziója a szép fényes felületet képező körömlakk helyett az alkoholos filc, amivel szintén csodákra lehetünk képesek.

diy5

5. Az átlátszó tok alá rakhatunk madártollat vagy préselt virágot is.

diy6

6. Azok, akik ennél maximalistábbak, bevonhatnak a játékba egy kis ragasztót, néhány csillogó kövecskét, amit például be lehet szerezni műkörmös kiegészítőket forgalmazóknál (vagy akár a műkörmösöknél). Akiknek nem számít, ha a tok kicsit vastagabb, vagy érdesebb felületű lesz, azok ragaszthatnak rá gyöngyöket is.

diy7

7. Elvetemült kategóriába tartozók varrhatnak saját készítésű tokot, vagy vásárolhatnak hímezhetőt, esetleg dekupázsolhatnak, netán bevonhatják a tokot csillogó porral…

diy8

8. Vagy ellophatják a kistestvér, saját gyerek, unokaöccs dinóját, félbevághatják és nagyszerű támasztékot is készíthetnek egy kis ragasztó segítségével egy tokból.

diy9

9. A lehetőség tárházának talán csak a kézügyesség és a kreativitás szabhat határt. Akár az egész délutánt egyedi iPhone tok készítésnek szentelhetitek!  képek forrása: Pinterest

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése