Miért kellene nagyobb kijelzős iPhone

Tech Hírek   |   2014.03.14 - 08:59   |   Írta: H.A   |   446

3027614-inline-5-apple-big

Hogy fog kinézni a szeptemberre várt legújabb iPhone? Sam Beckett nevű dizájner elkészítette legújabb koncepció videóját az eddig titkok övezte telefonról. Mint a legtöbb elemző, Beckett is két modellt feltételez, egy nagyobbat és egy kisebbet. Ő a nagyobbal foglalkozott inkább, mi is ezt fogjuk most tenni. Ez következetesen az iPhone Air nevet kapta a dizájnertől.

Egy 4.7 inches, 1080p HD 468ppi felbontású kijelzőt képzelt el - jelenleg 4 inchnél és 326ppi-nél tart az iPhone. Ha mindez megvalósul, akkor azok is igazán elégedettek lehettek akik szerint a Samsung Galaxy S sorozatának kijelzői mérföldeket vertek az iPhonéra - és ezért inkább azt választották. Mindez összeségében 8%-os növekedést eredményezne az iPhone 5s-hez képest, képernyőben pedig 17%-ost. Elsőre ugyan úgy tűnhet, hogy párhuzamosan romlani fog az akkuidő is, de a legújabb iPadekben alkalmazott Sharp IGZO technológiának (http://www.fastcodesign.com/) köszönhetően ez az új iPhone könnyebb és vékonyabb is lehetne, az akkuidő megtartása mellett!

3027614-inline-1-apple-big

Az igazi kérdés már csak az, hogy ha mindez megvalósul akkor nagy valószínűséggel a fejlesztőknek külön erre a felbontásra kéne írniuk appjaikat, illetve külön erre a készülékre frissíteni őket, továbbá kérdéses hogyan lehetne megoldható a kompatibilitás visszafelé a régebbi appokkal? A helyzet az, hogy eddig az Apple mindig igyekezett négyszeresen növelni a ppi-t, így biztosítva az oda-vissza kompatibilitást. Viszont ez az elképzelt 1080p-s iPhone Air pontosan 1.9-szer tartalmazna több pixelt inchenként mint a jelenlegi 5s. Ez az furcsa szorzó nagyon megnehezítené az oda-vissza kompatibilitást az applikációkkal.

Sok problémát felvethet ugyan egy ekkora méretnövekedés az iPhoneoknál, a felsoroltakon kívül például azt is, hogy Észak-Amerikában és Európában a nagyközönség kicsit idegenkedve fogadná, ha az Apple is a phablet irányba fordulna. Viszont Ázsia jelenleg az a piac, amit mindenki meg akar szerezni, azon belül is leginkább Kína. A kínaiak pedig egyszerűen imádják a hatalmas okostelefonokat. Ez az iPhone Air lehetne az Apple trójai falova Kína bevételére.

                                                                    http://youtu.be/sPY5Bu67iY4

HasznaltAlma.hu

CS.Z

Kapcsolódó cikk: 


Kommentek megjelenítése