iCloud alkalmazásokat kap az iOS 8

Tech Hírek   |   2014.03.13 - 20:58   |   Írta: Máté Gergő   |   680

Az Apple úgy döntött, hogy a legjobb módja az iCloud integrációnak, ha az iOS 8-ba a közkedvelt Preview és TextEdit applikációt is beleteszi. Mindkét program dokumentum megtekintéshez szükséges és a felmérések szerint a felhasználók nagyon elégedettek velük. Emellett az év végén további fejlesztések várhatóak, melyek az iCloud integrációt segítik.

icloud icon

„Az Apple olyan Mac operációs rendszerekre tervezett programokat fejleszt iOS-re, mint a Preview és a TextEdit és ezek iPhone-ra, iPad-re és iPod touchra egyaránt optimalizálva lesznek. Ezek az applikációk nem PDF, kép vagy dokumentum szerkesztésre valók. Főként az iCloud-ban tárolt dokumentumok megnyitására szolgálnak. Az Apple a szinkronizáláson dolgozik, a cél az, hogy az iCloud-ról a dokumentumok OS X Mountain Lion rendszeren is elérhetőek legyenek, de az iOS-re írt programrészt még nem tették közzé.”

Az újdonságok felelőse nem más, mint Craig Federighi Vezető Szoftvermérnök. Két különálló csapat foglalkozik az iOS és az OS X fejlesztéssel, de lényegében együtt alkotják meg az új verziókat. A cupertinoi cég új módszereket keres az iCloud alkalmazások programozásának egyszerűsítésére. Az elképzelések szerint az iCloud egy mozgatható fájlrendszer szerepét töltené be, melynek fő feladata az iOS és az OS X platformok közötti fájlcsere lebonyolítása lenne.

HasznaltAlma.hu

M.G

Kapcsolódó cikk: Összeszedtük mire számíthatunk az iOS 8-ban




Kommentek megjelenítése