Jamo – játékkonzol helyett app

Tech Hírek   |   2014.03.07 - 08:55   |   Írta: H.A   |   646

jamo1

Így tavasz tájékán egyre többen fordulnak a testmozgás felé megszabadulni a téli zsírpárnáktól és formába lendülni nyárra, ezért most egy érdekességgel szolgálnék számukra. Akik a súlyzók világa helyett inkább a táncos, zenés megoldások felé húznak, annak az egyik alkalmazás fejlesztő egy érdekes újdonsággal állt elő.

jamo2Már ismerjük azokat az app-okat, amik regisztrálják a sportteljesítményt, legyen szó lépésszámlálásról, futásról vagy biciklizésről. Azokat is, amik egy eszközzel összeköttetésben jegyeznek adatokat sport közben, mint például a pulzus figyelése egy pulzusmérő pánt segítségével.

A Jamo a Nintendo Wii készülékéhez hasonlóan működik. Az alkalmazás összeköttetésbe kerül a tévével vagy a számítógép monitorával, az iPhone-t pedig egyfajta kontrollerként lehet hozzá használni. Bár bennem erős kételyt ébreszt, hogy egy kézben tartott telefonnal milyen hatékonysággal lehet ugrabugrálni, illetve az izzadás beindulásával mi a garancia arra, hogy egyúttal nem sajátítjuk-e el a iDiszkoszvetést is. Azért, aki járt már fesztiválon, az tudja, hogy a dolog nem lehetetlen…

Ez persze a fejlesztőknek is az eszébe jutott és gyorsan terveztek inkább speciális csuklóhoz rögzíthető szilikon tokot, mielőtt komolyabb jogi procedúrák elé néztek volna a repülő iPhone-ok nyomán összetört tévék és monitorok ürügyén. Sőt az Egyesült Államokban ezeket a tokokat most egy promóció keretében átmenetileg ajándékba adják, amúgy meg tíz dollárt kértek értük.

A Jamo ingyenesen letölthető ugyan, de utána regisztrációra bíztat e-mail címmel vagy Facebook fiókkal, ami ugyan kikerülhető, de nem tudom, hogy hosszútávon így használható-e. A tévéhez Apple TV-én keresztül vagy Google Chromcast segítségével lehet csatlakoztatni az alkalmazást, ezek hiányában pedig a pc-hez. Innentől már csak annyi a teendő, hogy a felkínált táncos edzésvideók közül ki kell választani a számunkra megfelelőt, ha nem ingyenes kifizetni az árát és már mehet is buli. Sőt arra is van lehetőség, hogy másokkal közösen ropjuk edzés közben.

Ingyenes iTunes letöltés.

HasznaltAlma.hu

P.R


Kommentek megjelenítése