Apple elmagyarázza mitől olyan biztonságos a TouchID

Tech Hírek   |   2014.02.28 - 15:14   |   Írta: H.A   |   727

touchid-130916-2

 

Az iPhone 5s tavaly őszi debütálása óta sok mindent tudunk már a forradalmi ujjlenyomatolvasó működéséről, de ezúttal úgy érezték az Applenél, hogy itt az ideje egy sokkal részletesebb magyarázatnak. A legújabb iOS frissítéssel kidobott nem túl rövid PDF (http://images.apple.com/iphone) egyértelmű célja, hogy megnyugtasson mindenkit az adattárolás biztonságosságáról.

A nagyközönség ebben a dokumentumban olvashat először a Secure Enclave nevet viselő koprocesszorról. Ezen chip elsődleges feladata az ujjlenyomatminták a telefon más adattároló egységeitől teljesen szeparált, biztonságos tárolása és a bevitt mintával való összehasonlítása.

Az itt tárolt adatok sem a telefon más részei, sem az Apple számára nem olvashatóak. Minden az autentikációval kapcsolatos munkafolyamat elejétől a végéig titkosított. Megtudhatjuk azt is, hogy maga az ujjlenyomat csak addig tárolódik a telefonban, amíg nem készül belőle egy úgynevezett visszafejtő kulcs.

Sőt, 48 óra inaktivitás, reboot vagy 5 sikertelen próbálkozás után ez a kulcs törlődik. Jelenleg még a fejlesztők sem hasznosíthatják a TouchID előnyeit, tehát az Apple joggal állíthatja, hogy szinte semmi esélye egy ujjlenyomat lopásnak.




Kommentek megjelenítése