Mindenki fekete MacBook-ot szeretne

Tech Hírek   |   2014.02.19 - 20:29   |   Írta: Máté Gergő   |   1780

Mint tudják éles kontraszt van az Apple mobil és számítógép eszközeinek színhasználata között. Míg az iPod, iPhone és az iPad több színárnyalatban is kapható, a MacBookok esetében korántsem ilyen rózsás a helyzet (kivételt képez a 2009-es fekete polikarbonát MacBook).

grey macbook

Az Apple okos telefonjai nagyszerű eloxált színkezeléssel készültek, ezért felmerül a kérdés, hogy a MacBook-ok miért nem kaphatóak nagyobb színskálában. Sokan annak is örülnének, ha egyetlen színnel, például feketével bővülne a paletta. Egyre több felmérésből derül ki, hogy a vásárlók nagy része sötét MacBook Air-re vágyik.

Miért nem készült mégsem új színben pompázó MacBook? A válasz abban rejlik, hogy az Apple szereti a termékeit jellegzetes megjelenéssel felruházni. Gondoljon bele, hogy egy zsúfolt kávéházban mennyire felismerhető egy alumínium MacBook. Az Apple laptopjának tiszta, éles és modern megjelenését természetesen az Asus és Samsung is igyekszik lemásolni.

De felmerül egy további kérdés: Egy sötét változat kiadása valóban károsítaná a MacBook márkanevet? Tény, hogy régen a fehér és arany színű iPhone ötletét is abszurdnak tartották és később mégis ezek lettek a legnépszerűbbek. Mivel a fekete MacBook-kal már korábban találkoztunk, így ez lenne a lehető legfinomabb lépés ebbe az irányba.


Kommentek megjelenítése