Fellépett a Flappy Bird hullám ellen az Apple

Tech Hírek   |   2014.02.16 - 23:08   |   Írta: H.A   |   1155

flappy bird end-600x300

Miután az eredeti Flappy Bird lekerült az App Storeból, több tucat klón lépett a helyébe, a népszerűségi hullámot kihasználva.

Rövid távon biztos jót tesz az eladásoknak a sok új játék, de az átlag színvonalon csak ront, és jelen esetben egy eleve gyenge minőségű játék még gyengébb másolatairól van szó. A múlt héten sokaknak ez mégis annyira bejött, hogy a top 10 ingyenes letöltések között három klón is szerepel.

A napokban viszont több fejlesztő is jelezte, hogy az App Storeba publikálás során a Flappy és Bird kulcsszó párosokkal ellátott programjukat visszadobta az ellenőrzés. 

A hivatalos közleményben röviden arról számolnak be, hogy visszautasítják azokat a programokat amik “más program népszerűségét használják ki”.

Erre már korábban is láthattunk példát, de ez az eddig legmerevebb. Ennek ellenére is sok olyan program van még a mai napig a kínálatban, ami valamelyik ismert játék gyengébb utánzata, bár ez kis példányszám esetén még nem olyan zavaró.

Az App Store vizsgálati iránymutatójában pedig arról írnak, hogy már több mint 250,000 alkalmazás van feltöltve, és nincs szükség több “fingás szimulátorra”.

Jelen esetben a Google is egyetértett a döntéssel, és a Play Storeban ugyanilyen vizsgálatot végeznek.

HasznaltAlma.hu

E.D


Kommentek megjelenítése