Tűzés van! - Avagy a Pinterest App

Tech Hírek   |   2014.02.14 - 09:29   |   Írta: H.A   |   654

Az utóbbi időkben egyre nagyobb teret hódít a DIY (do it yourself), azaz „készítsd magad” mozgalom. Itt már nem arról van szó, hogy azok, akik rosszabbul élnek úgy akarnak spórolni, hogy, amit csak lehet elkészítenek házilag. Persze ez is szempont lehet, de ettől függetlenül is egyre inkább trendi, otthon elkészíteni bármit, amire csak képesek vagyunk. A gyerekjátékoktól, a ruhák átalakításán át, egészen a régi bútorok felújításig elég széles a skála és talán csak a képzelet és a kézügyesség szab mindennek határt.

Kepernyofoto 2014-02-14 - 10.28.31

Ha pedig DIY, akkor a kedvenc alkalmazásom a Pinterest. „Gyűjtsd és rendezd össze a dolgokat, amiket szeretsz!” – Ez a jelmondata az amerikai közösségi oldalnak. Bár maga az oldal már nem újdonság, de Magyarországon még kevésbé ismert.  Regisztrált felhasználóként  fényképek megosztására van lehetőség, méghozzá tematika szerint „tűzhetjük ki a virtuális faliújságra” a nekünk tetsző dolgokat.  A regisztráció sem zűrös, hiszen könnyedén összeköthetjük Facebook profilunkkal az oldalt.

Én óriási ötlettárként használom, de azoknak is szeretettel ajánlom, akiket pont hidegen hagyja a kézimunka, a DIY, az otthoni szöszölés. A szuper fotóktól, a motivációs képeken keresztül a receptekig van itt minden, ami (szerintem főleg, de persze nem kizárólag) női szemnek és szájnak ingere. Még visszafogottabb angoltudással is könnyedén használható, megérthető és rabul ejtő, sőt az egyre több magyar felhasználóból fakadóan sűrűsödnek a magyar „pin”-ek.

Az oldal használata az ingyenesen letölthető applikáción szinte egy az egyben ugyanaz, mint a webes felületen, úgyhogy, aki esetleg „két-” vagy akár „többlaki” életet él az asztali gép, iPad, iPhone szentháromságban, az is bárhonnan, bármikor könnyedén elérheti a saját Pinterest faliújságát. Letöltés, regisztráció, aztán tűzés!

A Pinterest ingyenesen tölthető le az AppStore-ból.

HasznaltAlma.hu

P.R



Kommentek megjelenítése