Felvásárolta a Nest-et a Google

Tech Hírek   |   2014.01.14 - 19:32   |   Írta: Máté Gergő   |   1117

Az okos háztartási eszközöket gyártó cég, mely a Nest Thermostat-ot (melyről korábban írtunk!) és a Nest Protect füstjelzőt készítette 3.2 milliárd dollárért kelt el.

Számos igen neves szakember volt a Nest vezetőségében, köztük az iPod készítésében résztvevő Tony Fadell és Matt Rogers, aki korábban szintén Apple alkalmazottként dolgozott.

nest protect black

„A Nest alapítói nagyszerű csapatot alkottak, amit most szívélyesen üdvözlünk a Google családjában. Olyan nagyszerű termékeket hoztak létre, melyek vásárlása most is aktuális – energiatakarékos termosztát, füst és CO riasztó, ami megóvja a vásárlók családját. Izgatottan várjuk ezért azt az új korszakot, melyben több ország háztartásaiba juthatnak el a termékek és valóra válthatják álmaikat!” – mondta Larry Page.

Matt Rogers pedig megválaszolt pár fontos kérdést a fúzióval kapcsolatban:

„A továbbiakban is támogatjuk az iOS-t, az Androidot és minden modern web böngészőt. Termékvonalunk felkeltette a Google érdeklődését, ezért a jövőben több közös projekt várható. Garancia kérdésében nem lesz változás – terméktámogatásunk továbbra is működik. Viszonteladói partnereink szintén megmaradtak az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban.”

Arra a kérdésre, hogy a felhasználók adatai átkerülnek-e a Google-höz Matt Rogers a következő választ adta:

„Adatvédelmi szabályzatunk egyértelműen limitálja a felhasználók adatainak kizárólagos felhasználását. Mindig komoly figyelmet fordítottunk a biztonságra és ebben ezután sem lesz változás.”


Kommentek megjelenítése