Közvetítőn keresztül rendezné szabadalmi vitáit az Apple és a Samsung

Tech Hírek   |   2014.01.09 - 14:02   |   Írta: H.A   |   755

AppleSamsungRuling 610x426

Szerdán a két tech-óriás ügyvédei bejelentették Észak-Kalifornia kerületi bíróságán: hétfőn tárgyalóasztalhoz ült a két cég vezetése, hogy megvitassák egy lehetséges peren kívüli megegyezés lehetőségét. Mindez összhangban van azzal a szövetségi bírósági döntéssel, miszerint a két cégnek egyezkedő tárgyalásokat kell folytatnia mielőtt márciusban megindul legújabb szabadalmi perük.

Egy eddig meg nem nevezett közvetítőn keresztül fog zajlani a tárgyalás február 19-én. A rejtélyes közvetítőről eddig annyit árultak csak el, hogy "nagy gyakorlata van ilyen magas rangú viták rendezésében". Továbbá azt is lehet tudni, hogy mind az Apple, mind pedig a Samsung részéről három vagy négy "házi" ügyvédjük fog részt venni a megbeszélésen, a médiát és a külsős ügyvédeket pedig teljesen kizárják.

Mindenesetre, ha a múltba tekintünk, akkor nem kecsegtet sok jóval ez a megegyezési kísérlet. Legutóbb 2012 augusztusában tett kísérletet a peren kívüli megegyezésre Tim Cook és Kwon Oh Hyun; nem túl nagy meglepetést okozva nem sikerült átbillenni a holtponton.


Kommentek megjelenítése