CES 2014: A Withings bemutatta az Intelligens Álomkövető Rendszert

Tech Hírek   |   2014.01.06 - 13:34   |   Írta: Máté Gergő   |   983

Az újdonságot a Január 7-10-ig tartó Consumer Electronics Show-n mutatták be. A Smart Activity Tracker (Okos Tevékenységkövető) és a Smart Body Analyzer (Okos Testanalizáló) megalkotója ezúttal az álmainkra koncentrál. Az „Aura” nevű eszköz és applikáció egy szenzor segítségével figyeli, monitorozza és kiértékeli alvó állapotunkat.

Ez az egyedülálló műszer hangszennyezést, szobahőmérsékletet, fényerőt rögzít, míg az alvószenzor a légzési ciklusokkal és a szívvel kapcsolatos méréseket végez, beleértve a legkisebb mozzanatokat.

withingsaura

„A Withings Aura egyrészt nagyon könnyű és diszkrét megjelenésű eszköz, másfelől nagyon komplex mérések végzésére képes: szinkronban működik az ágy mellett használható műszerrel. A kettő együtt olyan adatok gyűjtésére szolgál, melyek segítségével ténylegesen kiértékelhető az alvási fázis. Az alvásérzékelő a személyes információkra fókuszál (alvás közbeni mozdulatok, légzési ciklus, szívverés) az ágy melletti műszer pedig a környezeti hatásokat (zajszennyezés, hőmérséklet, fényerősség) értékeli.”

Rögzítés mellett az alvást befolyásoló hangok és fényhatások keltésére is alkalmas az eszköz. Továbbá ébresztőóra és egyedi ébresztési funkció is szerepel a repertoárján. Az ágy melletti műszer például olyan LED fényeket és hangfrekvenciákat képes megjeleníteni, illetve lejátszani, melyek a reggeli csörgés előtt a felhasználót stimulálják és felkészítik az ébredésre.

Az eszközhöz tartozó alkalmazással minden alvás külön kiértékelhető és monitorozható, ily módon alvásainkról statisztikát is kaphatunk.

A Withings Aura nevű Álomkövető Rendszere 2014 Tavaszától elérhető 299 dollárért.

SaveSave


Kommentek megjelenítése