CES 2014: A Pebble legújabb okosórája a felső kategóriát célozta meg

Tech Hírek   |   2014.01.07 - 05:50   |   Írta: H.A   |   876

Pebble Steel fantázianéven érkezik a termék, amely igyekszik megválaszolni a kérdést: Hordhatok okosórát anélkül, hogy örökké szűz geeknek tűnjek?

pebble-140106-1

Elhajítva a tavalyi műanyag dizájnt, e hónap végén valami igazán elegánsra számíthatunk. Két változat lesz kapható, természetesen mindkettő tervezésénél elsősorban az elegancián volt a hangsúly. Csiszolt, rozsdamentes acél és egy fekete mattított. A feketét választhatjuk bőrszíjra vagy pedig karperecre fűzve. Érdekesség, hogy a kijelző Gorilla Glass-ből készült, így ez az első óra ami ezt a technológiát használja.

A Pebble Steel szerencsére minden eddig is létező Pebble appal remekül fog boldogulni, viszont most már elérhető lesz az úgynevezett Pebble appstore - ami kompatibilis lesz visszafele az első Pebble okosórával is! 6 kategóriába soroltá az elérhető appokat, ezek a következők: mindennapi (daily), fitnesz, távirányítók (remotes), eszközök és segédprogramok( tools & utilities), értesítések (notifications), játékok (games). A "mindennapi" olyasmiket takar mint tőzsdeinfók, hírek, időjárás gyors elérése, a "távirányító" applikációkkal irányíthatjuk otthoni készülékeinket, vagy akár termosztátunkat. "Eszközök és segédprogramok" alatt pedig olyasmiket fogunk találni mint pénzváltó vagy éppen helyi szolgáltatás kereső appok.

pebble-140106-2

Egy külön szekció az "értesítések" típusú appoknak különösen érdekes, mivel korábban a Pebble okosórája simán csak az iOS Értesítési központját használta. Most, hogy megnyílik a Pebble alkalmazás áruháza, lehetőség nyílik, hogy a fejlesztők olyan appokat készítsenek amelyek már direkt módon az Pebble Steel-re küldik az egyedi értesítéseket, ezzel még tovább fokozva a "telefonról csuklóra" élményt.

pebble-140106-3

Növeli a prémiumérzetet, hogy nem akárkikkel áll össze a Pebble. Első számú partnerének mondható a Mercedes, így a Mercedes alkalmazással csekkolhatjuk autónk (természetesen Mercedes) üzemanyag szintjét, megkereshetjük autónkat vagy ha olyan kedvünkben vagyunk, akkor csuklóról vezérelhetjük a Mercédeszünk szórakoztató rendszerét. Természetesen számos további céggel folytat együttműködést a gyártó, ilyenek pl.: ESPN, Yelp!, GoPro, Forsquare, Pandora, iControl (otthonunk világítását, riasztórendszerét kezelhetjük vele).
Sőt, mostantól akár mi magunk is tervezhetünk hátteret (watch faces) a Canvas nevű alkalmazással - így tulajdonképpen szakítva egy igen régimódi felfogással. 250 dollár eme elegáns kütyü ára (https://getpebble.com/), az előrendelések január 28 körül kerülnek kiszállításra az Államokban - egyébként ekkora várható egy firmware frissítés is, az OS 2.0.

SaveSave


Kommentek megjelenítése