A héten Black Friday, ne vegyél már semmit magadnak!

Tech Hírek   |   2013.11.26 - 12:34   |   Írta: B Ádam   |   1729
26. nov A héten Black Friday, ne vegyél már semmit magadnak!

Gondolom azt már sokan tudják, hogy ezen a héten lesz fekete péntek ( black friday) ami az USA-ban a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti.

A fekete péntek előtti csütörtöki nap hálaadás napja. A hálaadás (Thanksgiving) talán az egyik legjelentősebb ünnep  az Egyesült Államokban. Aki esetleg nem tudná az Amerikai bevándorlók adnak hálát az őslakós indiánoknak, hogy megmutatták nekik az a rusnyapulyka ehető és így elkerülték az éhen halást. Minden év november negyedik csütörtöki napjára esik, ilyenkor minden üzlet zárva van és az emberek óriási pulykákat sütnek az othonukban, amit aztán családi körben fogyasztanak el édes krumpli és Cranberry szóssz társaságában.

thanksgiving-dinner-feast-1.jpeg

Aztán a csütörtöki baromi nagy pulyka zabálás lemozgására pénteken megrohamozzák az üzleteket, és megkezdődik a teljes őrület ami egy napig tart! A Fekete Péntek (Black Friday) az USA-ból ered és minden év novemberében a csütörtöki hálaadást követő pénteki napon tartják. Innentől kezdődik a karácsonyi bevásárló szezon, közel 150 millió amerikai vásárló lepi el az üzleteket ezen a pénteken. A boltok reggel 5 kor, de sok esetben már éjfélkor kinyitnak, óriási leárazások várják a vásárlókat nem ritka az 50-70%-os árcsökkenés és ezek nem egy egy termékre hanem a bolt egész árukészletére vonatkoznak. A legnagyobb probléma  az üres parkolóhely megtalálása a bevásárló központok környékén, teljes az őrület. Aki nem volt még az USA-ban Fekete Pénteken annak nehéz elképzelni mi folyik ott ezen a napon. A Fekete Pénteken produkált bevételi számok beleszámítanak az USA éves makrogazdasági adataiba talán ez is jól érzékelteti ennek a napnak a jelentősségét. Valószínű pénteken az online Apple Store-ban és a hazai Apple Premium Reseller (APR) üzletekben is komoly leárazások számíthatunk, aki most szeretne venni magának új MacBook masinát az mindenképpen várja meg a pénteket.

apple-black-friday-620-v2

A héten folyamatosan posztolni fogjuk a FaceBook oldalunkon a jó áron meghirdetett termékeket,  aki lát ilyet az oldalon küldje el nekünk!
Köszönettel HasznaltAlma™


Kommentek megjelenítése