Jony Ive: kapcsolat az Apple és a Star Wars között

Tech Hírek   |   2013.11.24 - 21:37   |   Írta: H.A   |   747

starwarsdesktop

Múlt héten a Charlie Rose Show sorozatban Jony Ive és Marc Newson, a két formatervező guru jelent meg a jótékonysági aukciójuk promótálása céljából.

Az aukció során szinte az összes termék amire licitálni lehetett, a páros valamilyen alkotása, kivéve egy rohamosztagos sisakot, amit nem más, mint George Lucas dedikált.

Az adás során kiderült hogy került be a felhozatalba ez a tárgy. Ive beszámolója alapján mindkettőjük gyerekkorának meghatározó filmje volt a Star Wars. Különösen az a gondolat, miszerint a “rosszfiúk” felszerelése ilyen rikító fehér és világos teljesen lenyűgözte. Szerinte az egész pályafutására hatással volt, mivel mindig olyat próbál alkotni amire előtte még senki nem gondolt.

Valószínűleg az Apple termékekre közvetlen kihatása nincs ennek a történetnek, de tény hogy vizuális szempontból mind a Star Wars franchise és az Apple eszközei kiemelkedőek. Ez egy érdekes példája a korszakok hatásainak.

Sajnos a pontos videó nem érhető el a YouTubeon, de itt egy részlet az adásból amin Ive a tervezésről beszél általánosan.

http://youtu.be/2ygl7xSFn2M

Kapcsolódó cikk: Az egyedi kiadású piros Mac Pro 977.000 dollárért kelt el a Sotheby aukción.


Kommentek megjelenítése