A Hondához is beköszönt az iOS

Tech Hírek   |   2013.11.23 - 16:21   |   Írta: H.A   |   820

A Honda bemutatta az iOS-el működő tükörrendszerét a 2014-es Civic modellben. Siri Eyes Free frissítéseket is ígértek.

honda-2014-civic-coupe

„Többről van szó, mint egyszerű tükrözés” – taglalta egy a Hondához közel álló forrás. Az Apple-el való együttműködés 2011-ben vette kezdetét a Siri Eyes Free program bevezetésével, de a 2014-es Honda Civic lesz az első olyan autó, amely az új iOS-ben rejlő lehetőségeket fokozottan kiaknázza.

A Siri Eyes Free-t támogató 2013-as Accord és Acura modellek bevezetésével a Honda vált az első olyan autógyártóvá, amely az iOS rendszert közvetlenül támogatja. Az új Civic műszerfalába épített 7 inch-es kijelzőről minden iOS-es eszköz könnyedén vezérelhető. A következő hónapban a tükörkezelő technológiát alkalmazó autók is piacra kerülnek.

December elejére ígérnek egy komolyabb frissítést a Siri Eyes Free-hez.

Az év elején kezdődött az a projektsorozat, melyben az Apple a mobileszközeinek járművekbe integrálását szorgalmazza. A lehetőségek gyakorlatilag határtalanok: a hívások kezelésétől az autó irányításának javításán át a navigációig rengeteg területet felölel. Az Apple több nagyobb gyártóval is együttműködik a jövőben, ezek közé tartozik az Audi, BMW, Chrysler, General Motors, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, és a Toyota is.


Kommentek megjelenítése