Európa vizsgálja az Apple módszereit

Tech Hírek   |   2013.05.31 - 14:39   |   Írta: H.A   |   525

Európai hatóságok szerint az Apple versenyellenes módszereket alkalmaz, hogy termékei előnyhöz jussanak a kontinens mobilpiacán. Az Európai Bizottság számos mobilszolgáltatónak küldött kérdéseket az Apple kereskedelmi és árazási szokásairól.

A hatóságok a rendelési minimumra kérdeznek rá, valamint azokra a szerződésekre, amelyek nem engedik, hogy az Apple konkurensei jobb ajánlatokat kapjanak. Az is felmerült, hogy az Apple olyan korlátozás tesz a készülékekbe, amelyek miatt nem lehet valamennyi 4G hálózaton használni a mobilokat Európában.

Az Apple taktikája azért keltette fel az érdeklődést, mert túl nagy terhet jelent az a szolgáltatóknak. Tavaly a svájci Swisscom beszélt arról, hogyan bánik az Apple a szolgáltatókkal: csak akkor aktiválják a 4G-t a mobilokon, miután kipróbálták azt a szolgáltató hálózatán.

A japán NTT Docomo pedig azért nem árul iPhone-okat, mert minimum darabszámot kellene rendelnie belőle. A Docomo elnöke Kaoru Kato arról beszélt, hogy csak akkor tudták volna teljesíteni az Apple elvárásait, ha az eladott okostelefonok 20-30 százaléka iPhone lett volna.

Cikk forrása: www.index.hu


Kommentek megjelenítése