Hogyan változhat az iCloud idén?

Tech Hírek   |   2013.05.22 - 22:24   |   Írta: H.A   |   673

icloud-logo

Ahogy közeledik a WWDC egyre több szó esik az Apple szoftveres terveiről. Az már biztos hogy az idei fejlesztői konferencián új OS X és iOS verzió lesz a középpontban, de van akik szerint az iCloud is rendesen ki lesz bővítve.

A t-gaap.com ennek alapján összegezte a felhő alapú szolgáltatások olyan funkcióit amire az Apple is fókuszálhatna, viszont én hiszem hogy az iCloud egy teljesen más irányt követ az alkalmazások adatainak szinkronizálásával, és ezt kellene tökéletesíteni.

 

Jelenleg az egyik nagy probléma a kevés harmadik fél által fejlesztett iCloud kész programok felhozatala. Ennek az lehet az egyszerű oka, hogy nehéz kinyerni az általa kezelt adatokat. Például egy játék eredménytábláját könnyedén szinkronizálhatjuk több iPhone és/vagy Mac között, de ha már a fejlesztő a saját weboldalán szeretné kilistázni ahhoz új adatkezelő rendszert kell alkalmaznia.

 

A t-gaap szerint támogatnia kellene a Windows és Android alapú eszközöket is, ami szerintem teljesen kizárt, abból kiindulva hogy az Appleről beszélünk. Technikailag is könnyebb a saját eszközeink kezelni egy ilyen szolgáltatást, valamint a felhasználó dolgát is rendesen megkönnyíti.

Az iTunes Match egy olyan nemrég megjelent funkció amiről sokan nem is tudnak. Segítségével bármilyen eszközről elérhetjük a teljes zenekönyvtárunkat, évi 25 euró ellenében.

Az ehhez hasonló funkciók bevezetése teljesen reális, viszont ingyenesen, az általános népszerűsítéshez.

Június elején mindenképpen többet hallhatunk a szoftverekről, reméljük az iCloudot sem hanyagolják.


Kommentek megjelenítése