A New Yorki hatóságok együttműködésre buzdítják az Apple-t, a Google-t, a Microsoft-ot és a Samsung-ot

Tech Hírek   |   2013.05.15 - 14:16   |   Írta: viktorm   |   518

New York főügyésze, Eric Schneidermann a mobiltelefon-lopások csökkentése érdekében hívta egy asztalhoz a nagy mobilgyártókat. A cégekhez intézett levelében kritizálta, hogy azok jóval kevesebb biztonsági lépést tesznek, mint amit ügyfeleiknek ígérnek. Levelében képtelenségnek tartotta, hogy míg e cégek az adatvédelemre összpontosítanak, nem képesek egy olyan rendszert kitalálni, mely által az ellopott mobil használhatatlanná válik. Ha ez nem így lenne, a feketepiac sem virágozna.

Az okostelefonok lopása New York-ban egyre nagyobb problémát jelent. Schneidermann kitért a levélben arra, hogy biztosan találnak módot az ellopott telefonokat pótolandó új telefonok vásárlása által generált többletbevétel-kiesés kompenzációjára.

A főügyész említést tett a Lookout cégről, az Android-telefonok biztonsági szoftverének fejlesztőjéről is, mellyel hasonló megállapodást szeretne kötni, mint amilyet már bizonyos telefongyártókkal kötött.

Egyes mobilszolgáltatók, mint a Verizon, AT&T, Sprint és a T-Mobile nyilvántartást vezetnek a lopott mobilok gyári számáról, s így azokat letiltják. Ám ezek az intézkedések hatástalanná válnak az Egyesült Államokon kívül. Az Apple-nek és a Microsoft-nak vannak olyan eszközei, melyek egy másik telefont használva inaktiválják a lopott mobilt, ám ezek a biztonsági szoftverek hatástalaníthatóak még mielőtt a károsult segítséget kérne - írja a The Verge.

police


Kommentek megjelenítése