OS X 10.9 hírmorzsák

Tech Hírek   |   2013.04.29 - 22:35   |   Írta: H.A   |   869

os x jungle cat

Szokás szerint ahogy közeledünk a következő nagy bemutatóhoz a pletykavihar erősödik. A dolog érdekessége hogy kezd kialakulni az évek során hogy kinek a szavára adjunk.

Most a 9to5Mac forrásaiból tudhatunk meg néhány apróságot, és azt hiszem amiket tőlük hallunk az általában elég reális.

Szóval állítólag az új OS X, ami "Cabarnet" kódnéven fut, különböző "power-user" funkciókkal lesz kiegészítve, amivel kicsit visszatérhetnek a néhol túlzott egyszerűségből, és további beállításokat kínálnak a tapasztaltabb felhasználóknak. Ezek közül az egyik lehet a Finder fülekkel és tagekkel való használatának megoldása. Ezek mellett egy új nagyobb Safari frissítés is elképzelhető.

Remélhetőleg kijavítják az idegesítő fullscreen "funkciót" ami miatt két monitorból csak egy használható ha egy szoftver teljes képernyőben van.

 

Várhatóan idén is kapunk az iOS-ból átvett dolgokat, de ha minden igaz ezek most a rendszerre hatnak, mint például a programok megállítása a tétlen használat során, amit a mobil eszközök is használnak az energia megtakarítására.

 

Eredetileg korábban tervezték idén bemutatni az új rendszert, már tavaly láthattunk jeleket a tesztelési munkálatokról, de az Apple úgy döntött hogy megvárja a WWDC-t, és egyszerre mutatják be az új iOS-el.


Kommentek megjelenítése