Retina iPad Mini: már 2013 második felében megérkezhet...

Tech Hírek   |   2013.03.22 - 21:13   |   Írta: viktorm   |   947

......írja a DisplaySearch piackutatója, Paul Semenza a CNET-en. A szakember szerint a retinakijelzős Mini képernyőjének pixelszáma - 2048 x 1536 px - megegyeik majd a jelenlegi teljes méretű iPad-ével, azonban képpontonként 324 pixeles denzitással. Semenza kitér arra is, hogy az új kijelző gyártásakor némi nehézséget fog okozni a jelenlegi 7,2 mm-es vastagság csökkentése, csakúgy, mint a teljes méretű iPad esetében is történt.

A kutató beszélt a lehetséges kijelzőgyártókról is: szerinte a legesélyesebb az LG, de az AU Optronics, a Sharp és a Japan Display szintén erős pályázók. Ez utóbbi gyártja az iPhone 5-ösök kijelzőjét, s most a cég egy eggyel nagyobb kihívást keres.

Más források korábbra teszik az új iPad Mini érkezését. Rene Ritchie, az iMore újságírója áprilisra jósolja az Apple bejelentését, ám úgy gondolja, hogy mivel az előbb említett technikai újítás sok nehézséget rejt, a jövő hónapban „csak egy újabb” iPad Mini-t dobnak piacra retina kijelző nélkül, s kicsivel később az év folyamán az új kijelzővel.


Kommentek megjelenítése