Keltsük életre régi iPodunkat!

Tech Hírek   |   2013.03.17 - 18:54   |   Írta: H.A   |   1309

apple ipod original gallery-100028591-gallery

A TechHive összeszedett hat hasznos tippet amivel újra élvezhetjük a régi iPodunkat.

Végül is miért ne? Ha zenét még mindig tudunk vele hallgatni akkor inkább kíméljük a telefonunk aksiját és egy kis színt vihetünk a retro de időtlen régi iPodunkkal a hétköznapokba.

 

1. Cseréljünk akkumulátort

ipod battery gallery-100028589-gallery

Valószínűleg az az a pont ami végérvényesen rávesz bárkit arra hogy frissítse a régi készülékét, ha már be se tudja kapcsolni annyira gyenge az áramellátása. Sajnos nálunk nem olyan egyszerű a helyzet mint a nyugatabbra fekvő országokban, ahol az Apple oldaláról bármelyik modellhez rendelhetünk új akkumulátort 49 és 79 dollár között. De még így is érdemes kicserélni ha már vásároltunk online. Az ebayen vagy az iFixit oldaláról biztos tudunk rendelni és a postaköltség sem lesz túl sok a méretből adódóan.

 

2. Új vagy nagyobb merevlemez

 ipod hd gallery-100028592-gallery

A klasszikus iPodok mind kisebb merevlemezekkel felszerelve érkeztek, amik viszont meglehetősen könnyen tönkrementek a mozgó alkatrészekből adódóan, de erre is találhatunk online megoldást akár az iFixittől vagy mondjuk a PDASmart.com ról.

pdasmart.com

 

3. Flash meghajtó merevlemez helyett

 compact flash gallery-100028593-gallery

Ha feltétlenül új meghajtó kell a régi iPodunkba érdemes elgondolkozni hogy egy flash meghajtón. Ez nem csak gyorsabb de biztonságosabb működést is eredményez. Persze ennek a beszerelésére már nincs hivatalos megoldás, de itt egy kreatív link:

apartmenttherapy.com 

 

4. Színezzük át a hátteret

 ipod backlight gallery-100028613-gallery

Az iPodok ősei között még több monokróm kijelzős modell is szerepelt. Ezeknek a háttérvilágítását egy bonyolultabb eljárás segítségével látványosan át lehet színezni. Aki vállalkozó kedvű annak itt egy topic róla: 

forums.ilounge.com

 

5. Rockbox Firmware

 rockbox collage-100028616-gallery

Ha a külsővel meg vagyunk elégedve kicsit okosíthatjuk is az eszközünket.

Mivel hivatalos frissítések nem jönnek ezért egy csapat elkészített egy univerzális firmwaret amivel feldobhatjuk a lejátszónkat és további funkciókat érhetünk el, mint például a FLAC vagy Ogg Vorbis formátumok lejátszását.

http://www.rockbox.org

 

6. Telepítsünk Linuxot

 ipodtux-100028618-gallery

Ez lehet talán a szoftveres iPod moddolás csúcsa. Sajnos a projekt akik lehetővé tették hogy a régi iPodunkra asztali operációs rendszer telepítsünk már nem él, és egy PowerPC Mac kell a jelenlegi telepítő futtatásához. De a lényeg hogy létezik és működik.

A telepítő weboldala

Az iPodra készített linux


Kommentek megjelenítése