Július elsején leáll a Google Reader

Tech Hírek   |   2013.03.14 - 22:12   |   Írta: H.A   |   562

google-reader-issues

A CultofAndroid úgy reagált erre, hogy  "Viszlát Reader, alig ismertünk így is."

Azt hiszem ha a Google fanok is így vélekednek akkor nem meglepő hogy megszüntetik ezt az egyébként kiváló RSS szolgáltatást. 

Pedig én kifejezetten szerettem, főleg még régebben az Androidos telefonok hajnalán még én is elég sokat használtam napi szinten olvasásra és iPhoneról hiányoltam a hivatalos klienst.

Nem túlzás azt állítani hogy mostanáig szabványként működött az RSS olvasók között. A legjobb neves alkalmazások mind tudják integrálni a Reader Feedjeidet és így bármilyen platformon elérhetted a kedvenc blogjaidat.

Ez valószínű annak köszönhető hogy már 2005 óta fut a rendszer és az összes RSS szabványt támogatja.

Akkor miért állítják le?

Nos a hivatalos közlemény szerint egyszerűen ma már nem használják annyira. Szinte biztos vagyok benne hogy ez a közösségi hálók előrehaladásának köszönhető. Ma már ha az emberek követni akarják egy blog vagy egy oldal tevékenységét, likeolják Facebookon vagy követik Twitteren és jóval egyszerűbben hozzájutnak az aktuális tartalomhoz mint egy "bonyolult" RSS rendszerrel.

Szomorú látni ahogy az ilyen nagy szolgáltatások leállnak de ez is az Apple irányvonalát igazolja: az átlagfelhasználóknak minél egyszerűbb hozzáférést kell biztosítani.


Kommentek megjelenítése