Mi van az AAPL részvényekkel?

Tech Hírek   |   2012.11.03 - 12:23   |   Írta: H.A   |   778

screen-shot-2012-11-02-at-6-18-39-pm

Ha nem is figyeli mindenki napi szinten, azért azt lehet tudni az Apple részvényekről hogy óriási magasságokban tört idén, főleg a Samsung per megnyerése után.

Viszont az utóbbi időkben, főleg az iPhone 5 megjelenése óta, komoly hanyatlás kezdődött, az akkori 700 pont helyett jelenleg 576 pont körül jár.

Ez elég sok kérdést felvet, a legfontosabb viszont hogy érdemes-e most vásárolni?

Az ünnepi időszak általában elég nagy ugrást jelent, nem kizárt hogy az esés előtti magasságokat is túlszárnyalja a cég.

A BullishCross véleménye szerint itt az idő részvényt venni. Persze azt ők sem állítják hogy ez még a legalja, de egyértelműen jó alkalom mielőtt még újabb csúcsokat döntene az Apple.

Ami minket jobban érint hogy mi miatt is történt ez az esés?

Az iOS vezetői gárdának a környékén az utóbbi időben komoly változások álltak be, és a nagyobb részvényesek sokszor az ilyen hosszabb távra szóló változások miatt állnak el inkább a kockáztatástól. Szóval a jelenlegi termékek még nem befolyásolják az esést, a következő generációs eszközöknél lesz érdekes a felhozatal. És persze itt van még a hurrikán és az eleinte gyenge iPad Mini eladások, na meg az Apple maps balhé.

Nemrég az Apple tartott egy konferenciát az ünnepi időszak várható bevételéről, természetesen elég pozitívan állnak a dologhoz.

Mindenesetre a dolgok előbb utóbb úgy is kiderülnek, viszont attól nem félek hogy csődbe menne a cég.


Kommentek megjelenítése