U2 – Jöttek, játszottak, ingyenesek!

Tech Hírek   |   2014.09.10 - 09:02   |   Írta: Pausch Rita   |   999

A tegnapi Apple esemény záróakkordjaként végül megjelent a U2 zenekar, hogy előadják legújabb albumuk első slágerének szánt nótáját a The Miracle (of Joey Ramone)-t, ezzel hivatalosan is beigazolva az utolsó előre ellőtt poént is. Úgy tűnik ez az esemény már csak ilyen volt...

u2 large

A találgatók azzal is épp csak egy hajszállal trafáltak mellé, hogy sokan azt gyanították, hogy a U2 új albumát majd az iPhone 6-ra ingyen lehet letölteni. Csak egy kicsit tévedtek ezzel kapcsolatban.

Az Apple hivatalos sajtóközleményben is megerősítette a tegnapi eseményeken elhangzottakat: a U2 új albuma az Apple felhasználók számára ingyenes elérhető az iTunes-ból. „A Universal Music Group és a legendás rock banda, a U2, ma bejelenti a legújabb albumukat Songs of Innocence címmel, amit az Apple az iTunes Store vásárlói részére odaajándékoz. Ezzel az akcióval a világ legnagyobb bemutatójává avatva az eseményt, ami több, mint félmillió emberhez jut el ilyen módon.”

Bár a sajtóközlemény szerint a 11 számot tartalmazó Songs of Innocence album 119 országban lesz elérhető kizárólagosan az iTunes áruházban az elkövetkező 5 héten, ám sokaknak az iTunes áruház egyelőre fizetősként dobja ki a tételt. Nekem itt, Magyarországon, sikerült ingyen letölteni, úgyhogy valami technikai mallőr okozhatja a problémát egyesknél.

Egyébként elképzelhető, hogy az Apple és a U2 közös akciója  a zenekar 13. stúdióalbumának meghozza azt a hírverést, amit nagyon reméltek, ugyanis a rangos Rolling Stones magazin már most sokat foglalkozik a hírrel és a 15 leginnovatívabb lemezbemutató közé sorolta. A zenekar a számokkal egyébként igyekszik visszanyúlni a ’70-es, ’80-as évekbeli gyökereihez.

Bono a sajtóközlemény szerint így nyilatkozott:
A kezdetektől a U2 célja volt, hogy a zenénk minél több emberhez érjen el, ahogy az a nevünkből is tudható, ezért a mai nap igazán elképesztő számunkra is. Az eddigi legszemélyesebb albumunkat egyszerre milliókkal oszthatjuk meg egyetlen kattintással. Bárcsak a dalok megírása is ilyen egyszerű lenne… Igazán izgalmas belegondolni, hogy azokat az embereket is elérhetjük ilyen módon, akik még nem ismerik a U2-t vagy nem hallgattak rock zenét eddig és emiatt az esemény miatt mégis megteszik. Az Apple-lel együtt dolgozni mindig nagy dobás. Ők mindig olyan dolgokat akarnak tenni, amit korábban mások még nem tettek. Ennek nagyszerű érzés a részese lenni.

Úgy tűnik Bononak sikerült megbékélni a céggel június óta, bár az is lehet, hogy az akkori viselkedése inkább csak marketing fogásként üzemelt mintegy előjátékként ehhez a mostani akcióhoz. Ami az ír zenekar Apple-lel való közös múltját illeti, a cég sajtóközleménye csak utalást tesz arra, hogy hosszú évek óta tart. Valójában 2004-ben az iPod bemutatója kapcsán a zenekar már állt az Apple színpadán, és azóta is a Bono szárnyai alá vett (RED) termékek kaphatóak az almás cég üzleteiben, amivel eddig több, mint 75 millió dollárhoz segítették a szervezetet.    

http://youtu.be/nXJz3C12bWs


Kommentek megjelenítése