Tisztafon

Tech Hírek   |   2014.03.11 - 11:35   |   Írta: Pausch Rita   |   1672

phonesoap3

Nem kell tisztaságmániásnak lenni ahhoz, hogy felfogjuk egy iPhone (vagy bármilyen más okostelefon) milyen melegágyat jelenthet a különféle kórokozóknak. Gyakran letesszük, olyan helyekre, ahol előzőleg ki tudja mik voltak, megfogjuk mosatlan kézzel, gyakran magunkkal visszük akár a mellékhelységbe és folyamatosan rálélegzünk beszéd közben…

Szerintem nem szükséges folytatni a sort, már vannak, akik így is félig szívrohamot kaptak. Semmi ok a pánikra, a kütyügyár erre is talált megoldást!  

phonesoap2

A Telefonszappan (PhoneSoap) elnevezésű készülék UV fény használatával szépen eltünteti a bacikat a készülékekről. A kütyü úgy néz ki, mint egy kis szolárium és a fertőtlenítésen túl még tölti is a készüléket, úgyhogy minden szempontból megnyugtató munkát végez.

A telefont bele kell helyezni ebbe a dobozkába, lezárni, majd belül két UV-C lámpa fényárban fürdeti a telefont és ezzel a kórokozók 99,99%-át öt perc alatt megsemmisíti. A gyártó weboldalának tanúsága szerint a fénynek egy speciális hullámhosszát biztosítja, amivel körülveszi az okostelefont és a rajta található baktériumok és vírusok sejtfalán keresztülhatolva megrongálja a DNS-üket. Miután ez megtörtént, a sejt meghal és nem képes fertőzni.

A telefonszappan egy külső kis fény segítségével jelzi, amikor a készülék feltöltött, de természetesen ezt hívás esetén nem muszáj megvárni, hiszen akusztikus portjainak köszönhetően jól hallható, ha a készülék bármilyen jelzést produkál.

Hogy mennyire megbízhatóan öli a bacikat, azt normál körülmények között nehézkes lenne megítélni, ezért a kanadai Discovery csatorna megvizsgálta és szerintük tényleg meglepően jók az eredmények, így lehet, hogy érdemes használni ezt a kis okos kütyüt.

HasznaltAlma.hu

P.R


Kommentek megjelenítése