Taylor Swift tovább ragozta az Apple Music-kal történteket

AlmaBlogger   |   2015.08.04 - 23:02   |   Írta: Pausch Rita   |   1913
04. aug Taylor Swift tovább ragozta az Apple Music-kal történteket

A szerelem az Apple és Taylor Swift között nőttön nő.

No, persze nincs arról szó, hogy megint valami gondja lenne az énekesnőnek. Sőt, éppen ellenkezőleg! Annyira elégedett a levelével elért hatással, hogy gyorsan beszólt a Spotify-nak, azaz tombol a szerelem az Apple Music-kal.

A művésznő a Vanity Fair magazinnak adott interjúban kitért a híres, neves levelére, amiben megüzente az Apple-nek, hogy nem tetszik neki a rendszer. Nyílt levelében Swift azt nehezményezte, hogy az Apple az idő alatt, amíg a felhasználóknak ingyenes a szolgáltatása, addig az ingyen használható tartalmakért sem fizet a zenészeknek. A tiltakozás olyan remekül sikerült, hogy az Apple órák alatt megváltoztatta a korábbi koncepciót és közölte, hogy új szolgáltatásának próbaideje alatt is, természetesen fizet az előadóknak.

Taylor elmesélte a Vanity Fair riporterének, hogy éjjel négy óra körül született a levele, amikor az egyik ismerősétől kapott Apple szerződést elolvasta. Az énekesnő állítja, hogy szokása késő éjjel felkelni és dalokat írogatni, ez a reakciója a szerinte unfair szerződésre is hasonló körülmények között született.

Elmondta továbbá, hogy mennyire ironikusnak találta, hogy egy multi-milliárd dolláros cég a kritikájára ilyen alázatosan reagált, míg egy „fizetőképtelen start-up” (a Spotify-ra célozva) úgy válaszolt a kritikára, mint egy személytelen nagyvállalat.  

Többen is felvetették, hogy az egész Taylor Swift- Apple Music ügy, csak egy reklámfogás volt, amit sokan kritikusan fogadtak. Vajon azok után, hogy az énekesnő úton, útfélen az Apple új zenei szolgáltatását emlegeti, mi lehet most erről a véleményük?

Forrás: CultofMac, Luke Dormehl


Kommentek megjelenítése