Saját mobilszolgáltatót indítana az Apple

Apple Hírek   |   2015.08.05 - 05:06   |   Írta: Zoltan C   |   2362
05. aug Saját mobilszolgáltatót indítana az Apple

Igazából, sokkal rosszabb nem lehet a többinél!

Sokakat elijeszt a legújabb iPhone beszerzésétől a szolgáltatók rugalmatlansága. Különösen igaz ez itthon, ahol nevetségesen magas havidíjakat, törlesztőket akasztanak a nyakunkba - ráadásul az itteni szolgáltatókhoz eleve több hónapos késéssel jutnak el ezek a telefonok. Mindezeken túl, sokszor a szolgáltatás minősége is nevetséges: havi súlyos tízezrekért pár giga net stb...Na de, öröm az ürömben, hogy az Apple hazájában sem mindenki elégedett ám a szolgáltatójával, főleg ha iPhone-t frissítene!

A Business Insider értesülései szerint az Apple komoly tárgyalásokban van egy MVNO - azaz virtuális szolgáltató, például mint itthon a Tesco Mobile - elindításáról. Ráadásul nem csak a Verizonnak és az AT&T-nek kennének oda, már megkeresték az európai illetékeseket is, ha lehet hinni az értesülésnek.

Az ilyen szolgáltatás lényege, hogy magát a szolgáltatói infrastruktúrát nem birtokolná az Apple. Hanem üzleti megállapodást köt egy már helyben nagy szolgáltatóval és "nagytételben" vesz hozzáférést a hálózathoz, amit újra elad a saját felhasználóinak, a saját maga által szabott áron. Állítólag már az első iPhone bevezetésekor is szó volt erről az Apple-nél, kérdés, hogy most mennyire hihetünk az újra népszerű pletykának.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése