Óriási pofont kapott a Steve Jobs-film

Apple Hírek   |   2015.11.09 - 17:29   |   Írta: B Ádam   |   2454
09. nov Óriási pofont kapott a Steve Jobs-film

Újabb hatalmas zuhanás a nézettségben.

Aaron Sorkin és Danny Boyle filmje ismételten katasztrofális hétvégén van túl. A mostani bevétel 69 %-kal lett kevesebb az előző hetinél (2, 58 millió után 823.000 dollár), amelynek eredményeként 2072 mozi a műsorról is levette a filmet, ami az eddigi teljesítményt nézve teljes bukásnak számít.

Az első bemutatót megelőzően még 15 és 19 millió dollár közötti bevételt jósoltak a Michael Fassbender-féle Jobs-nak, ezt azonban nemhogy nem sikerült elérnie, de jelentősen sikerült alulmúlnia a megszerzett 7,3 millió dollárjával (pedig a limitált játszás nagy sikert hozott), ráadásul jelenleg is csak 16,68 milliónál jár az alkotás. Csak összehasonlításképpen írjuk, az új Bond-film, a Spectre már a nyitóhétvégén összehozott 73 millió dollárt.

Nagy kérdés, hogy mi várható a későbbiekben. Az már szinte biztosnak tűnik, hogy a 30 millióból készült film nem fog nagy profitot termelni – ha egyáltalán visszahozza az árát –, ami azért is érdekes, mert a kritikusok tetszését elnyerte a Sorkin és Boyle által elképzelt Jobs.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése