Yousician - Zongora és gitártanulás applikáció

Alkalmazások - Játékok   |   2015.11.08 - 19:13   |   Írta: Máté Gergő   |   8613
08. nov Yousician - Zongora és gitártanulás applikáció

A zeneiskola könyvek ideje lejárt.

Nem játék

Mára rengeteg zenélő alkalmazás van. Néhány csak egyszerű szintetizátor, de akad közöttük jó pár guitar hero klón, hangoló és komponáló is.  Bár a Yousician Ltd "ultimate learn game"-ként definiálta a programját, nekem sokat segített a gyakorlásban. Ehhez az alkalmazáshoz szükségünk lesz valódi hangszerre , indítás után ki kell választanunk a két lehetőség (zongora és gitár) közül az egyiket (én egy akusztikus gitárral próbáltam ki).

Az átvezető videók remekül sikerültek, a  start után általános dolgokról kapunk bőséges információt, felhangolhatjuk a hangszerünket, majd irány a mélyvíz! Egy dinamikus dalban kell teljesítenünk az első küldetésünket, vagyis a szintfelmérést. Persze nem kell megijednünk, ha túl gyorsan indult el a dal, akkor újraindíthatjuk. A Yousician elég széles skálán pontoz (az elején 45-50.000 pontokat kaphatunk), ami jó hír, mert látványosan javíthatunk az eredményeinken. Ráadásul a dalokat több részre osztja és ezekre 1-3-ig kapunk csillagokat. Számomra motiváló volt és ha valami nem sikerült elég jól, akkor újrakezdtem, hogy több pontot zsebelhessek be.

A leírás szerint a Yousician 1.500 dalt és "küldetést" tartalmaz, valamint már most kipróbálhatjuk az 1000-nél is több felhasználók által feltöltött zenét (és mi is elkészíthetjük a saját számainkat). Az ingyenes változatban majdnem mindent kipróbálhatunk, de azért a Premium előfizetéssel (19.99 dollár havonta, mindkét hangszer esetén 29.99 dollár) nyilván sokkal több dalhoz és videóhoz juthatunk.

A Yousician ingyenes változata letölthető az App Store oldalán.


Kommentek megjelenítése