iPhone 6s: 16GB-os tárhely kapacitás és frissített NFC

Apple Hírek   |   2015.07.06 - 09:48   |   Írta: B Ádam   |   2652
06. júl iPhone 6s: 16GB-os tárhely kapacitás és frissített NFC

Újabb képek és információk a következő generációs iPhone-ról.

Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne jelenne meg egy kép vagy információ a hamarosan érkező iPhone 6s-ről. Nos, a sor tovább folytatódik, a 9to5mac által megosztott fotókon ezúttal az alaplap felépítését csodálhatjuk meg.

Az Apple gyorsabb processzorral, a chipek számának csökkentésével, ugyanakkor újak beépítésével igyekszik még jobbá tenni az iPhone teljesítményét. Ezen új chipek egyike az az LTE-chip, amely 150 Mbps-ről 300 Mbps-re növeli, azaz megduplázza az eddigi sebességet.

Átalakításon esik át az NFC is, az új chip a 66VP2 típusszámot kapta, beszállítója az NXP nevű cég. Egyelőre azt nem lehet pontosan tudni, hogy miféle frissítést kap a technológia, viszont egyes fejlesztők szerint ez a chip egy új irányvonalat hozhat az okostelefonoknál.

A Toshiba flash memória chip a G7-es típusszáma alapján 16GB-os kapacitást kap, szélessége 19 nanométer lesz. Bár sokan panaszkodnak arra, hogy a HD videók és hasonló, nagy helyet igénylő dolgok miatt már ideje lenne egy nagyobb méretű beépített memóriának, az Apple valószínűleg 64 és 128 GB-os változatot is piacra dob, így a 16-os alacsonyabb kezdőárral lehet majd kapható.

A fenti információkat egyelőre kéretik fenntartással kezelni, ugyanis az Apple eddig még nem adott ki hivatalos információt, ugyanakkor az előző évek tapasztalatából kiindulva valószínűleg nem lesz nagy eltérés a végeredmény és a most leírtak között.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése