A görögök már nem jutnak appokhoz sem

Apple Hírek   |   2015.07.05 - 21:55   |   Írta: Pausch Rita   |   1307
05. júl A görögök már nem jutnak appokhoz sem

A görögök kártyáit már az Apple sem fogadja el.

A görög gazdasági helyzet valószínűleg nem újdonság senkinek, azt viszont feltehetően sokan nem tudják, hogy a görög Apple felhasználók mindennapi életét mennyiben befolyásolja a kialakult szituáció.

A görög ATM-ekből múlt hét óta napi készpénzfelvételi limit van. A görögök viszont most már bank- és hitelkártyáikat a készpénzfelvételen túl is egyre korlátozottabban tudják csak használni. A kormány lehetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy az emberek kivigyék az országból a pénzüket. A kialakult bizonytalan helyzet miatt több külföldi cég eleve el sem fogadja a görög kártyákat.

Ilyen az Apple is. Az App Store-ban és az iTunes áruházban ugyanis már szintén nem fogadják el a görög kártyákat, így a felhasználók még 0,99 eurós alkalmazásokat sem vásárolhatják meg. Az Apple nem adott ki közleményt az ügyről, egyszerűen csak egy a tranzakciót visszautasító üzenetet kapnak a felhasználók.

A PayPal szintén nem ad lehetőséget tranzakciókra, így a görögök számára a szolgáltatás szintén szünetel, de itt annyiban más a helyzet, hogy erről legalább van sajtóközlemény.

A görög felhasználók a közösségi oldalakon adnak hangot elégedetlenségüknek, néhányan nyíltan kérik az Apple-t is, hogy tegyék lehetővé legalább a kisebb összeget jelentő alkalmazások megvásárlását.

Forrás: Buzzfeed


Kommentek megjelenítése