Egy lépéssel közelebb az Apple a PayPal kinyírásához

Apple Hírek   |   2015.07.05 - 14:08   |   Írta: Zoltan C   |   2006
05. júl Egy lépéssel közelebb az Apple a PayPal kinyírásához

Szépen csendben újabb szabványt nyújtott be az Apple.

A szabvány lényege egy személy és személy közti pénztranzakciós metódus, ezzel a PayPal uralta piacból harapna ki egy szeletet Cupertino, azt hiszem ezt joggal feltételezhetjük.

Az új Apple Pay a pénztárca funkcióval, az Apple Pay küszöbön álló európai debütje, mind-mind arra engednek következtetni, hogy az Applea banki szolgáltatások felé kacsingat. Ráadásul még itt ez a szabadalom kérelem is! Az sem véletlen, hogy az Egyesült Királyságban debütál az Apple Pay, ugyanis közismert, hogy a britek imádják kontaktus mentes (itthon leginkább ez a "paypassos bankkártya" révén lehet ismerős) fizetést. Már csak a  két személy közti kifizetést kellett valahogy beleszorítani a kínálatba és úgy tűnik, el is érkeztünk ehhez.

Ez a következőképpen működhet: aktíváljuk a Wallett appot iPhone-unkon, kiválasztjuk a már elmentett kártyánkat, beírjuk mennyit emelnénk le róla és TouchID-vel hitelesííthetjük is. A kifizetés kedvezményezettjét akár a közelben lévő iPhone-ok alapján is kiválaszthatnánk.

Persze., sok minden nem világos még és az Apple egyébként is rengeteg szabványt bead, majd alig egy-kettőt valosít meg az életben. Mindemellett, jellemző Apple-re az is, hogy szeretei felhasználóit teljesen a cég ökoszisztémájába bilincselni. A pénztárcánk megragadásánál hatásosabban már nem is lehetne.

Forrás: forbes.com


Kommentek megjelenítése